Bugün (09.10.2018) Alparslan Kuytul Hocaefendi için görüş günü olması sebebiyle Bolu’da bulunan Semra Kuytul ve Hocaefendi’nin yeğenlerinin de aralarında olduğu 4’ü bayan 14 kişi haksız bir şekilde gözaltına alındı.

 

    

14 kişi yolda yürürken herhangi bir yasaklama olmaksızın Alparslan Hocam’a Özgürlük yazılı atkı takmaları sebebiyle “suçu ve suçluyu övmekten” denilerek haksız bir şekilde gözaltına alındı. Saat 13:00 sularında  Semra Kuytul ve beraberindeki 13 kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olaya ilk andan itibaren sosyal medyadan büyük tepki gösterilirken ilk saatlerden itibaren açılan #SemraKuytulGözaltında etiketi geç bir saatte Semra Kuytul Hocahanım çıkıncaya kadar Türkiye gündeminde kalmaya devam etti.Bir çok kesimden etiketine yazan katılımcılar bu hukuksuz gözaltının biran önce sona ermesi çağrısında bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Adem Tural‘ın twitter üzerinden yaptığı açıklamalar, yapılan muamelenin hukuksuzluğunu birkez daha ortaya koydu. Gözaltına alınma olayının büyük bir hukuksuzluk olduğunu ifade eden işte o açıklamalar ;

1. “Suçu ve Suçluyu Övme” suçunun oluşabilmesi için kesinleşmiş bir mahkumiyet kararının olması gerekir. Herhangi bir suçtan dolayı mahkumiyet kararı yoksa Anayasa 38’e göre herkes suçsuzdur.

2. Anayasanın 38. maddesine göre “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmayan bir kişiye suçu yoktur demek suç oluşturmaz
3. Semra hanım hangi suçlamayla gözaltına alındı tam bilmiyorum. Şayet “Suçu ve Suçluyu Övme” sebebiyle gözaltına alındıysa asıl bu gözaltı kararını veren kişiler suç işliyor.
4. Son bir haftadır yaklaşık 50 kişi Anayasa ve kanunlara göre “suçsuz” olan bir kişiye “suçu yoktur” dedikleri için ve bununla ilgili bir “atkı” taşıdıkları için gözaltına alındı
5. Suçu ve Suçluyu Övme sebebiyle haksız yere gözaltına alınan birçok kişi hakkında takipsizlik kararı verildi Haksız yere gözaltına alınan ve takipsizlik kararı verilen kişiler için birçok tazminat davası açtık Böyle devam ederse açmaya da devam edeceğiz

8 saat süren gözaltının ardından Semra Kuytul Hocahanım ve beraberindeki 13 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi haksız bir şekilde 9 aydır tutuklu bulunmasının üzerine birde Semra Kuytul Hocahanıma yapılan bu haksız ve hukuksuz muamelenin bir daha yaşanmamasını diliyor ve furkan gönüllüleri ve sevenlerinin daima Alparslan Kuytul ve Semra Kuytul’un yanında olacağını tüm kamuoyuna duyuruyoruz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here