Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuksuz yargılandığı terör mahkemesinin 5. Duruşması bugün itibariyle görüldü.

21 aydır çeşitli bahaneler öne sürülerek uzatılan-ertelenen mahkemelere bugün bir yenisi daha eklendi.

Aleyhinde hiçbir suça rastlanılmayan ve delil(!) yetersizliğinden dolayı içeride tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ‘terör örgütü propagandası yapma’ iddiasıyla yargılanmış olduğu mahkeme, bugün bir kez daha ertelendi. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 21 Ocak 2020 tarihi olarak belirledi.

 Masumiyet karinesi hiçe sayılarak uzatılan tutukluluk zulmü, bugün bir kez daha vicdan sahibi herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

Bir insanın sadece hakikatleri konuştuğu için 2 yıla yakın süredir telafisi ve kefareti olmayan bir tutsaklıkla cezalandırılması, üstelik bu haksızlığın; masumiyeti devletin resmi kurumlarınca ispatlanmış ve şeffaf hayatıyla herkes tarafından tanınmış bir ilim adamına yapılıyor olması, ülkemiz adına utanç vesikası olup büyük bir zulüm olarak nitelendirilmektedir.

Yargının güven dağıtamadığı insanları korkutup sindirmeye çalıştığı ve İslami hareket alanlarını daraltıcı ataklar yaparak aleyhte algılar oluşturduğu böyle bir atmosferde, legal eksenli İslami çalışmalarımıza meşru eksende devam edeceğimizi buradan tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

Adalete olan güvenin hiç olmadığı kadar sarsıldığı, mahkemelerin sürecinin hukuka göre değil siyasete göre şekil aldığı ve her kesimden insana yapılan zulmün- adaletsizliğin ayyuka çıktığı böyle bir dönemde, mahkemenin erteleme kararını bir kez daha kınıyor ve bu zulmü yapanları Allah’a havale ediyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here