559 gündür siyaseten tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bugün çıkarıldığı mahkemece matbuu gerçeklerle tutukluluğunun devamına karar verildi.

25 Ocak’ta serbest bırakılıp 24 saat geçmeden tekrar tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuklu bulunduğu davanın 3. duruşmasında mahkemenin, 6 Eylül 2019 tarihine ertelenmesi kararı alındı.

Geç Gelen Adalet, Adalet Midir?


Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 19 aydır tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi çıkarıldığı tüm mahkemelerden beraat etmesine rağmen tutukluluğu devam ediyor. Yargının, kendisine yön veren güç odaklarından sıyrılıp ne zaman bağımsız karar vereceği merakla bekleniyor. Toplumun birçok kesimi tarafından eleştiri alan mahkemelerin hukuk kurallarını adilce uygulamaması, adalete olan güveni sarsmaya devam ediyor.

“BENİM DOSYAM SUÇ DEĞİL SUS DOSYASI”


Hakkında açılan tüm davalardan beraat eden Alparslan Kuytul Hocaefendi çıkarıldığı mahkemelerde kendisinin, haksızlıklara karşı sessiz kalmadığı için tutuklu bulunduğunu, siyasi güce biat etmeyeceğini belirtmişti. Dava sürecinde “Benim dosyam suç değil, sus dosyası” cümlesiyle akıllarda yer edinen Alparslan Kuytul Hocaefendi, tahliye edilir edilmez, “Bana sus diyorlar, susmayacağım” ifadelerini yinelemişti.

Furkan Gönüllüleri Yine Yalnız Bırakmadı


Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuklandığı günden bu yana hemen her gün özgürlük ve adalet faaliyeti gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri, mahkeme sonucunu yoğun bir kalabalıkla bekledi.

Furkan Vakfı Davasında Neler Görüldü?


8 Şubat 2018 tarihinde şafak operasyonuyla tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Gönüllüleri’nin iddianameleri 6 ay sonra hazırlanabilmiş ve dosya ikiye ayrılmıştı. İki dosyadan da tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım’da çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye almıştı. 4 kez ertelenen terör mahkemesinin yargı süreci devam ederken “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçu”ndan açılan davadan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Vakıf Başkanı Ali Alagöz ile Veysel Dörtgöz 22 Ocak’ta tahliye edildi.

YARGININ KAFASI KARIŞIK!


Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşları 22 Ocak’ta tahliye oldukları “suç dosyası”ndan, savcının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu 24 saat geçmeden tekrar tutuklanmıştı. İkinci duruşması 10 Mayıs’ta gerçekleşen dosyadan tahliye kararı alınamazken hiçbir değişiklik bulunmayan dosyada mahkemece tutukluluğun devamını gerektiren nokta ise merak konusu olarak kaldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here