Semra Kuytul Hocahanım Malatya’da ve Elazığ’da “Hz Peygamber ve davası” konulu konferanslar gerçekleştirdi. İslam davasının anlaşılması için her fırsatı değerlendiren Hocahanım, durmak bilmeden hizmet hayatına devam ediyor. Özgürlük yürüyüşleri, çay sohbetleri, adalet bekleyişleri ile sık sık gündemden düşmeyen faaliyetlere katılım gösteriyor. Aynı zamanda her hafta Bolu cezaevinde bulunan muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’ yi ziyarete giden Hocahanım, her Cuma Hocaefendi’nin Cezaevi telefon konuşmalarını kaydedip İnternet üzerinden sevenleriyle paylaşıyor. Zaman zaman bunu yoğun hizmet temposunun içerisinde gerçekleştirmeye çalışıyor. Yine öyle yoğun bir güne denk gelen bu haftaki telefon konuşması öncesi üzücü bir olay yaşandı. Özel aracıyla Malatya konferansını vermek için yola çıkan Hocahanım, Hocaefendi’yle yolda konuşmak zorunda kaldı. Hocaefendi den telefon beklediği esnada bir kaza meydana geldi. Kazadan aracın hasar görmesiyle kurtulan Hocahanım, bunu sosyal medya hesabından da duyurdu.


Böyle zor şartlar altında telefon görüşmesini yapmak zorunda kalması takipçilerini ve Furkan gönüllülerini bir hayli üzdü. Hocaefendinin haksız tutukluluğu gönüllerde derin yaralar açmışken üstüne böyle acı hadiselerin yaşanması sevenlerini derinden üzdü.
Yaşadığı üzücü kazanın ardından Malatya’da konferansını gerçekleştiren Hocahanım, beğeniyle dinlendi. Programa bayanların ilgisi büyüktü. Yoğun katılımla gerçekleşen konferansın ardından, Semra Kuytul Hocahanım Furkan Nesli Dergisi’nin okurlarıyla buluştu.

Okurların ellerindeki dergileri imzalayan Hocahanım, ertesi gün Elazığ bir  konferans gerçekleştirdi. Elazığ’da da katılım oldukça yoğundu ve konferans kısmı da ilgiyle dinlendi. Orada da imza günü gerçekleştirdikten sonra Urfa’da düzenlenen imza ve söyleşi gününe katıldı.

Elazığ’da bulunduğu süre zarfında sosyal medya üzerinden duygusal paylaşımlar yapan Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğundan evvel, her yıl talebeleriyle bir araya geldiği Tatil köyünden anlamlı paylaşımlarda bulundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here