HEYECANLI BEKLEYİŞ SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE BAŞLADI

Sevenleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi ilk mahkemesinde yalnız bırakmadı. 9 ay tutukluluğun ardından gerçekleşen duruşmayı yakından takip eden Furkan gönüllülerinin bekleyişi, sabahın erken saatlerinde başladı.
8 Kasım’da, Adananın Yüreğir ilçesinde gerçekleşen duruşmaya, Hocaefendi mahkemeye, bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS (ses ve görüntü bilişim sistemi) ile katılırken, sevenleri adliye önünde ve cezaevi önünde heyecanlı saatler geçirdi. Hocaefendi’nin binlerce seveni ilk duruşmadan kesin beraat bekledi.

MAHKEME SÜRECİ SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNİ DE ETKİLEDİ
Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri, mahkeme sürecini sosyal medya gündemine taşıdı. Kısa sürede dünya ve Türkiye gündemine girmeyi başaran #AlparslanKuytulaAdaletve #HepimizAlparslanKuytuluz etiketleriyle, haksız tutukluluk kınandı, yetkililere adalet çağrısı yapıldı. Mahkemeye olan ilgi, etiketlerin, gün boyu sosyal medyada yükselmesini sağladı.
MAHKEMEDEN İLK KARAR…İki ayrı dosyadan tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, terör propagandası iddiasıyla yargılandığı mahkemeden tahliyesine karar verildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanmasına karar verilen Hocaefendi’nin davası 10 Ocak’a ertelendi. Çıkan karar sonrası, umutları daha da artan sevenleri, bekleyişini dualarla sürdürdü.
Aynı gün gerçekleşen diğer mahkemeden tahliye edilmesi için 4. ağır ceza mahkemesinin ara kararı beklendi.

KARAR SONRASI SEMRA KUYTUL’DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul mahkemenin kararı sonrası ilk açıklamasını yaptı.
Semra Kuytul Hocahanım;
“Hocaefendi için 11. ağır ceza mahkemesinden tahliye kararı çıktı. Terör davasına tutuksuz yargılanarak devam edecek olması, terör suçlamasının çok ciddi boyutta olmadığına delildir.
En azından bugün terörle yapılan suçlamadan tahliye oldu. Bu çok önemliydi bizim için. Bize yapılan suçlamanın tutuklama gerektirmeyecek boyutta olduğuna hakim karar verdi. Dava devam edecek. 10 Ocak’a ertelendi. Mahkeme bu süreçte tutuklu kalmasını gerektirecek bir gerekçe görmediğini söylemiş oldu. Mutluyuz…”TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA…

Alparslan Kuytul Hocaefendi Adana 11. Ağır ceza mahkemesinde yapılan duruşmada terör suçlamalarından tahliye oldu. Ancak 4. Ağır Ceza mahkemesinden, beklenen karar çıkmadı, tutukluluğunun devamına karar verildi. Akşamüstü açıklanan karar karşısında, Hocaefendi’nin sevenleri büyük üzüntü duydu ve alınan sonuç, Furkan gönüllüleri tarafından şiddetle kınandı.MAHKEME KARARINA TEPKİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi, terör suçlamalarından tahliye edilmesine rağmen, 4. ağır ceza mahkemesinin, tutukluluğun devamına karar vermesi üzerine, Adana Bölge Adliyesinin önünde toplanan yoğun kalabalık, mahkemeden çıkan haksız karara tepki gösterdi.
Toplanan kalabalık, “Alparslan hocamız yalnız değildir”, “zalimler Allah’a hesap verecek” sloganları ile verilen kararı kınadı.
Bu haksız tutukluluğun bir an önce son bulması için dua eden Furkan gönüllüleri, çevreye zarar vermeden, bölgeyi olaysız bir şekilde terk ettiler.
MERKEZ CAMİ’DE AKŞAM NAMAZI
Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bölge adliyesi önünde, sabırla ve duayla bekleyen Hocaefendi’nin binlerce seveni, mahkeme sonrası, Merkez Cami’de akşam namazlarını eda etmek amacıyla buluştular.
Şehir içi ve şehir dışından gelen binlerce kişi, kılınan namaz sonrası Merkez Park’a geçti. Akşam yemeği yiyip, cemaatle yatsı namaz kılan topluluk, namaz sonrası birbirleriyle vedalaşma gerçekleştirdi.
MAHKEME SONRASI ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN İLK GÖRÜŞMESİ
Mahkeme sonra Alparslan Kuytul Hocaefendi, eşi Semra Kuytul Hocahanım ile Cuma günü ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi.
Telefon görüşmesinin detaylarını, sosyal medya hesabından paylaşan Hocahanım; 
“Kıymetli Eşim, Muhterem Hoca’mın sesini yine telefondan duydum! Sesi gayet iyi geliyordu. O, bizim kadar sarsılmamış çok şükür… Beni merak etmeyin, iyiyim, dedi. Bizleri sordu… Çok üzgünüz dedim…
“Biz Allah’a teslim olmayı, sabretmeyi (gerçek manada) öğrendik çok şükür” dedi. Evet ama kalp işte, üzülüyor dedim. “Eğer birinden değil ikisinden de tahliye çıksaydı hatta beraat çıksaydı, yine adaletten dolayı olmayacaktı, zaten bu tutuklama en baştan beri siyaseten” dedi.
“Karar ne olursa olsun siyaseten olacak, siyaset gereği tutukladılar, yine siyaseten bırakmak isterlerse bırakacaklar, ben zaten kimseden adalet beklemiyorum” dedi. “DEMİRMİŞİM DEMEK Kİ ÇELİKLEŞTİM, TAHTA OLSAYDIM YANARDIM” dedi.
“Bu süreçte biz ne maddi ne manevi hiç bir şey kaybetmedik,hatta çok şey kazandık” dedi.
Yine oradan bizlere moral vermeye çalıştı. Allah ondan razı olsun, kendisini güçlü tuttuğu gibi bizi de güçlü tutmaya çalışıyor.
Destek olanlara bir kez daha teşekkür etti. Herkese selamı var.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here