Furkan Vakfı Başkanı  Ali Alagöz’ün Hukuksuz Bir Şekilde Hücreye Atılarak Haklarından Mahrum Bırakılmasını Şiddetle Kınıyoruz!

8 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldıkları mahkemeden itibaren Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber tutuklu yargılanan ve 275 gündür İzmir Ödemiş’teki cezaevinde bulunan Vakıf Başkanımız Ali Alagöz, henüz mahkemesi bile olmadığı ve suçu sabitlenmediği halde müebbet cezasına çarptırılanlara uygulanan bir muameleye maruz kalıyor.

Vakıf Başkanımız Ali Alagöz’ün birlikte kaldığı üç Furkan gönüllüsünün cezaevinden tahliye olmasının ardından kaldığı koğuş değiştirilerek, müebbet yada disiplin cezası alanların bulunacağı bir hücreye koyuldu. Ve bu değişiklik sanki tutuklu değil de müebbet hüküm giymiş tehlikeli bir mahkum gibi 9-10 gardiyanla birlikte yapıldı.

Ayrıca ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlarla aynı muameleyi görüyor. Avluya günde 1 saat çıkabiliyor ve çamaşırlarını dahi kurutamıyor. Sıcak su verilmediği için bütün ihtiyaçlarını soğuk suyla karşılıyor.

Mahkeme edilmeden cezası belli olmadan ailesinden kilometrelerce uzakta İzmir/Ödemiş cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanıyor. Yol şartlarından dolayı ailesi ile sık görüşemiyor. Hal böyle iken bir de hücreye atıldı. Bu durum Adaletin çöküşünü birkez daha gözler önüne serdi.

Henüz mahkeme dahi edilmemiş olmasına rağmen yapılan bu hukuksuz ve keyfi uygulamaları şiddetle kınıyoruz!

Hukuksuz uygulamalar son bulana kadar gerekli tüm hukuki işlemlerin yapılması konusunda takipçisi olacağız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here