Furkan gönüllüleri, 4 aydır her Pazar günü ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliği’ düzenleyerek ülkemiz çapında zulme ve haksızlıklara karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Çoğu zaman Hocaefendi’nin evinin önünde bazı haftalar ise Adana Merkez Parkta bir araya gelen yüzlerce Furkan gönüllüsü, başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm mazlumlar adına meşru dairede faaliyetlerine devam ediyor.

Bugün de Merkez parkta bir araya gelen yüzlerce Furkan gönüllüsü, yoğun yağmura rağmen yerlerinden ayrılmayarak adalet taleplerini bir kez daha yenilediler.

Bilindiği üzere 8 Kasım Perşembe günü Mahkeme heyeti,  Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklulukta geçirdiği süre, ölçülülük ilkesi ile terör kapsamına girmeyen diğer suçlamalar yönünden Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava kapsamında tutuklu bulunması hususları dikkate alınarak tahliyesine karar vermişti. Ancak, Hocaefendi  11. Ağır ceza mahkemesinden tahliye edilmesine rağmen 4. Ağır ceza mahkemesinden tutuklu yargılanmaya devam etmektedir.

8 Kasım mahkeme öncesi tüm Furkan gönüllüleri, kitap okuma etkinliği esnasında ‘Hocamsız okuduğumuz son kitap olsun’, ‘ Hocamsız geçirdiğimiz son pazarımız olsun’ diyerek zulmün son bulmasını istemişlerdi. 4. ağır ceza Mahkemesinden tahliye kararı çıkmaması üzerine 276 gündür haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yüzlerce seveni, bir kez daha aynı azim ve heyecanla yılmadan, yorulmadan kitap okuma etkinliğinde bir araya geldiler. Ülkemizde yapılan zulümler bitene dek mücadeleye devam edeceklerinin mesajını verdiler.

Bir zulüm de Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’e

8 Kasım terör mahkemesi sonrası Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında tahliye kararı çıkmasına rağmen, 9 buçuk aydır bitmesini umduğumuz zulümler son bulmadı. Üstelik bu kez yapılan zulümlere bir yenisi daha eklendi.

8 Kasım mahkeme sonrasında Furkan vakfı başkanı Ali Alagöz’ün hapishane şartlarının ağırlaştığı ve tek kişilik hücre zulmüne maruz kaldığı öğrenildi.

Ali Alagöz, ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlarla aynı muameleyi görüyor. Avluya günde 1 saat çıkabiliyor ve çamaşırlarını dahi kurutamıyor. Sıcak su verilmediği için bütün ihtiyaçlarını soğuk suyla karşılıyor.

Henüz mahkemesi dahi görülmemiş birinin müebbet hapis cezası almış gibi muamele görmesi, zulmün katmerlenerek arttığını gösterdi.

 Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 9 buçuk aydır maruz kaldığı tecrit zulmünün bir başka Furkan gönüllüsüne de yaşatılmasına kayıtsız kalmayan Furkan gönüllüleri, #FVBaşkanınaHücreZulmü  etiketini başlatarak yapılan zulümleri kınadıklarını belirttiler.

Etkinlik esnasında yapılan paylaşımlar;

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here