Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız bir şekilde tutuklu yargılanmasına karşılık avukatları tarafından yapılan itiraz reddedilerek haksız tutukluluğun devamına karar verilmesi üzerine Hocaefendi’nin haksız tutukluğunun devam etmesi üzerine, Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan talebe ve sevenleri basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Kalabalık gruplar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu kınayan pankartlar açıldı.

Sevenleri, 288 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ’ye özgürlük ve adalet çağrısında bulundu.

Yapılan kamuoyuna duyuru şu şekilde;

Bugün burada toplanmamızın asıl sebebi Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı tarafından hocamızın tutuksuz yargılanması için verilen dilekçenin mahkeme tarafından reddedilmesini kınamaktır. Değerli halkımıza ve Türkiye kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz ki Alparslan Kuytul Hocamızın 10 aydır tutuklu olmasının sebebi hukuki değil tamamen siyasidir. Hukuk ve adalet gerçekten yürürlükte olsaydı Muhterem hocamız şu anda değil cezaevinde olmak memleketimize yaptığı hayırlı çalışlarından takdir edilirdi. Ama maalesef Türkiye’nin içinde bulunduğu gayri hukuki atmosfer haklıyı haksız haksızı haklı göstermektir. Alparslan Kuytul Hocaefendi tüm Müslümanların ve biz sevenlerinin şehadetiyle tertemiz bir maziye sahiptir. Hayatıyla fikriyle onu yakinen tanıyan şahitleri ile daima vatanının ve milletinin selameti için konuşmuştur.

İslam’a, Müslümanlara ve vatanımıza olan sevgisinden dolayı bu haksız muameleye tabi tutulmuştur.

Burada bir kez daha adaletin daha fazla yara almaması için yetkilileri uyarıyor; Hocamız için tahliye ve beraat istiyoruz. Alparslan Kuytul Hocaefendi suçsuzdur ve tahliye olması lazımdır.

Bizler Alparslan Hocamıza ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ!

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here