Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin adı günlerdir sosyal medyada TT oluyor. Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tahliye isteği içeren etiketlerin günlerce gündemde kalması tüm çevrelerin dikkatini çekti.

30 Ocak’ta yapılan operasyon sonrası 10 gün gözaltının ardından 8 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemede tutuklanan, ailesi ve sevenlerinden 144 gündür ayrı tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri günlerdir Twitter’da etiket açarak TT oluyor. Türkiye’nin ve hatta dünyanın gündeminde günlerce yer ediyor.

Yaklaşık bir haftadır her gün sosyal medyada gündem çalışması yaparak, haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tahliye çağrısında bulunuyorlar. Son olarak bu akşam başlattıkları etiket ile yaklaşık 100 bin tweet atarak Hocaefendi’ye olan özlemlerini ve tahliye isteklerini bir kez daha gündeme taşıdılar.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her hafta tefsir dersi yaptığı bu Cuma akşamında başlatılan “AlparslanHocam” etiketinde, Hocaefendi’nin canlı olarak gerçekleştirdiği derslere ve analizlere olan özlem ayrıca dile getirildi.

Toplumun zifiri karanlığa sürüklendiği şu çağda, Kuran’ın mesajını anlatarak binlerce  hayata ışık olan ve ebedi saadet yolunu gösteren ilim adamı Alparslan Kuytul Hocaefendi 134 gündür Bolu F Tipi cezaevinde olması sebebiyle 19 haftadır Cuma tefsir derslerini gerçekleştiremiyor.

Hocaefendinin ilim halkasından mahrum kalmanın eksikliğini dile getiren kullanıcılar bir an evvel haksızlığın son bulmasını istiyor.

Kullanıcıların AlparslanHocam etiketiyle yaptığı paylaşımlardan bazıları şu şekilde;

Murat CAN@muratcan_fv

AlparslanHocam bu çağın ihtiyaç duyduğu aydın ve alim bir insandır. Esaretten kurtulmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Bu zulüm son bulsun..

 

Züleyha Yardımcı@zuleyhaYardmc

Kalem tutan bu ellere, hayırlı bir nesil yetiştirme gayreti içinde olan bu ellere kelepçe takanlar bir gün bu yaptıklarından çok utanacaklar çünkü tarih şahid, zaman şahid, bir nesil şahid!

AlparslanHocam hepimizin gayretini bir hayata sığdıransın…

 

ÖMER TAŞ@muvahhidfv12

Rabbim Alparslan Hocaya En Kısa Zamanda Ferah Kapısını açsın. (Amin)

Hizmetkârın için yapılan bunca dualara El-Mucib isminle icabet et Ey mazlumların Rabbi Allahım.@alparslankuytul @semrakuytul

Semra Kuytul@semrakuytul

AlparslanHocam!
Yolunu ümitle beklemeye devam ediyoruz. Ümidimiz Rabbimizden!
Bu arada durmuyoruz; okuyoruz, yaşıyoruz ve anlatıyoruz..
Dualar ediyoruz…

20 Yılı Aşkın Süredir Aralıksız Her Cuma…
AlparslanHocam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here