Furkan gönüllüleri, her çarşamba olduğu gibi bu çarşamba da Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay kahve içerek Hocaefendiye getirilen haksız ve hukuksuz kısıtlamalara ve bu şekilde yapılmaya çalışılan zulme razı olmayacaklarını bir kez daha gösterdiler.

Tutukluluk sürecinin başından itibaren tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin cezaevi şartları gün geçtikçe ağırlaştırılmaktadır.
5,5 ay sonra zoraki verilen spora çıkma ve bir kişiyle sohbet edebilme hakkı da hukuksuz bir şekilde tekrar geri alındı.

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz hafta cuma günü Hocaefendi ile yapmış olduğu telefon görüşmesi sonrasında sosyal medya üzerinden Hocaefendi’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden hafta da bir kez olan spora çıkma hakkının 2 ayda sadece 3 kez ve TEK BAŞINA olarak değiştirildiğini belirtmişti.
Böyle bir tutum sonucunda haftada bir kez sadece bir kişiyle spora çıkabilen ve böylece aylar sonra ilk defa gökyüzünü ve toprağı görebilen Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye bir zulüm daha yapılmış oldu.

Dün (18 Eylül 2018) görüş günü olması münasebetiyle Bolu cezaevi ziyareti sonrasında Hocaefendi’nin son durumu hakkında bilgi veren Hocahanım, Muhterem Hocamızın sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak getirilen kısıtlamalardan dolayı moralinin bozuk olduğunu bildirdi.

Bugün yapılan etkinlik vesilesiyle seslerini tüm Türkiye’ye duyuran

sevenler, Hocaefendi’nin maruz kaldığı uygulamayı hazmedemediklerinin, geçmişi tertemiz olmasına rağmen sanki hükümlüymüş gibi ve adeta terörist muamelesi görmesini ASLA kabul etmeyeceklerinin altını bir kez daha çizdiler. Tüm sevenleri ve vicdan sahipleri tarafından büyük bir zulüm olarak görülen bu duruma biran evvel son verilmesi adına etkinliklere her hafta devam edeceklerini belirttiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here