ALPARSLAN KUYTUL’UN 4.DURUŞMASINDA NELER YAŞANDI?

Furkan Vakfı Kurucularından Alparslan Kuytul’un “Suç Örgütü Kurmak ve Dolandırıcılık” iddiasıyla tutuklandığı mahkemenin 4. duruşması bugün öğle saatlerinde Adana Merkez Adliyesinde görüldü. Vakıf Başkanı Ali Alagöz’ün tahliye edildiği, Alparslan Kuytul Hocaefendinin ise tutukluluğunun devamına karar verilen mahkemenin süreci şu şekilde;

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİNİN DAVASI YİNE ERTELENDİ

Mahkemeye SEGBİS (ses ve görüntü bilişim sistemi) ile bağlanan ancak savunma vermeyen Alparslan Kuytul Hocaefendinin savunmasını avukatları gerçekleştirdi. Alparslan Kuytul Hocaefendinin aleyhine karar veren mahkeme, 3 ay sonra görülmek üzere 5 Aralık gününe ertelendi. Aynı davadan tutuklu yargılanan Vakıf Başkanı Alagöz ise tahliye edildi.

YÜZLERCE SEVENİ MAHKEME ÖNÜNDE

Alparslan Kuytul Hocaefendinin gerçekleşen mahkemesi için sevenleri Adana Adliyesi’nin bulunduğu İnönü Caddesi’nde yoğun kalabalık oluşturdu.
Geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı caddede polis, park ve alanları kullanıma kapatırken kimlik kontrolleriyle baskıları arttırarak gönüllülerin mahkemeyi adliye civarından takip etmelerini engellemek istedi.

MAHKEME SÜRECİ SOSYAL MEDYAYI ETKİLEDİ

“Alparslan Kuytul Hocaefendinin Duruşması” etiketiyle sosyal medyada gündeme taşınan duruşma uzun süre dünya ve Türkiye gündeminde üst sıralarda kaldı. Tutukluluğa sosyal medya gündeminden tepki gösteren sevenler, yetkililere “Zulmü Bitirin” çağrısında bulundu.

MAHKEME SONUÇLANDI, TUTUKLULUK ZULMÜ 2 YILA ULAŞACAK

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin duruşması 5 Aralık gününe ertelenme kararı alınırken aynı davadan yargılanan Vakıf Başkanı Alagöz’ün tahliye edilmesine karar verildi. 5 Aralıkta tekrar hakim karşısına çıkarılması beklenen Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutululuk zulmü 2 yıla ulaşacak.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİNİN AVUKATINDAN KARAR SONRASI İLK!

Bugün görülen mahkeme sonrası davaya ilişkin ilk açıklamayı gerçekleştiren Avukat Adem Tural şu ifadelerde bulundu: “20 aydır hiçbir sebep olmadan tamamen keyfi nedenlerle tutuklu bulunan Alparslan Hocanın tahliye edilmemesi onun siyaseten esir tutulduğunu tescillemiş oldu. Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ü tahliye ederek sanki adalet varmış gibi yapanlar bilsinler ki bu dava sus davasıdır suç davası değildir.”

HAKSIZ KARARA ESKİ BAŞKAN HASAN DEMİR’DEN TEPKİLİ AÇIKLAMA

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Başkan Ali Alagöz’ün hakkında gerçekleşen mahkemeden tahliye alan Başkan Alagöz’ün görülen davası üzerine Vakfın Eski Başkanı Hasan Demir şu ifadeleri kullandı: “Dava sürecinin başından beri toplanan tüm deliller Alparslan Hocanın suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen uzun tutukluluk sürecinin artık bir infaza dönüştüğüne tüm kamuoyu şahitken ne hazindir ki mahkeme sanki 20 aylık süre yetmemiş gibi yeniden tutukluluğun devamına karar vermiştir. Hukuki açıdan bakıldığında tahliye hatta beraat alması gerekirken Alparslan Hocanın tutukluluğunun devamına kararı verilmesi mahkemelerin hukuku değil gücü ve siyaseti dikkate aldıklarının göstergesidir.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here