Telefonla görüş hakkına süresiz kısıtlama getirilen Alparslan Kuytul Hocaefendinin cezaevine verdiği savunmasında gündemle ilgili çarpıcı açıklamaların olduğu öğrenildi. 

Dışarıya talimat verdiği iddia edilen hocaefendi, kendisinin dışarıya talimat değil, hayırlı bir iş için teşvik mesajı verdiğini belirtti. 

Aynı zamanda dışarıya bu tür mesajlar vermek suç ise hükümet bunu neden yapıyor diye sordu. 

Seçim öncesi gündeme gelen Abdullah Öcalan’ın mektubunun yayınlanmasına bilerek göz yumulduğunu belirten hocaefendi, “asıl dışarıya talimat veren hükümettir” diye ekledi.

Hocaefendi savunmasında;
“Sevenlerine talimat vermek ve onları yönlendirmek suç ise o zaman neden hükümet ve devlet “terörist başı” dedikleri Apo’nun mektubunun canlı yayında televizyonlarda okunmasını sağladı? Hem de Apo ile görüşmesi mümkün olmayan, Apo’nun ne akrabası ne de avukatı olmayan birisini cezaevine girdirip O’nunla görüşmesini sağlayıp, kanunsuz bir şekilde Apo’nun mektubunu gelen kişiye verip televizyonlarda okunmasını sağladılar. Çünkü Apo’nun Kürt halkını yönlendirmesini ve CHP adayına oy vermelerini, tarafsız kalmalarını, böylece AKP adayının kazanmasını sağlamak istediler. Demek ki siyasi menfaat olunca, işlerine gelince “bebek katili ve terörist başı” dedikleri kişinin kendini sevenleri yönlendirmesine sessiz kalınır hatta yardım edilirmiş. Aynı şekilde kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın konuşmasının TRT’de yayınlanması, böylece İstanbul’daki Kürtlerin tarafsız kalmaya çağrılması… bunları açıklamama gerek var mı? Bu konuya girmemin sebebi, başlatılan soruşturmanın Cezaevi idaresi ile alakasının olmadığını bilmemdendir. Talimatın birtakım siyasilerden geldiğini bildiğim için çelişkilerini ve gerçek yüzlerini ortaya koymak istedim.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Konuyla İlgili Savunmasının Tamamını Okumak İçin 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here