Bolu Cezaevi’nde Yaklaşık 14 aydır tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hanımı ve çocukları bir kez daha açık görüş için Bolu Cezaevi’ndeydi. Geçtiğimiz günlerde mahkemesi görülen Hocaefendi’nin 8 Kasım’da gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edildiği ‘Terör Propagandası’ mahkemesinin 3. duruşması savcının ek süre talebi ve dosyaya yeni eklenen evrakların incelenmesi adına 4 Temmuz 2019 tarihine ertelenmişti. Bu zorlu günlerde onu ve ailesini yalnız bırakmayan sevenleri de “sonuna kadar hocamızın yanındayız” sloganıyla görüş boyunca yine cezaevinin önünde beklediler. Kısa röportajlar da gerçekleştiren Furkan gönüllüleri, açık görüşten çıkan Semra Kuytul Hocahanım’a da mikrofon uzattılar.

Hocaefendi’nin cezaevi yönetimini sıkıntıya sokacak davranışlar göstermemesi sebebiyle ödül aldığını ve bu sebeple 2 saat görüştüklerini belirten Semra Kuytul hocahanım’ın röportajından bazı çarpıcı kesitler:

  • “Öncelikle Hocaefendi’nin sağlık durumu nasıl?”
  • “Kendisi gayet iyiydi. Bu sefer de. Ben zaten onun sürekli iyi olduğu haberini veriyorum elhamdülillah. Akrabalarımız da şahit çocuklarımız da şahit. Morali çok yüksek. Artık bir şeylerin bundan sonra daha iyi olacağına bizim açımızdan daha iyi olacağına yani haklılığının daha net bir şekilde görüldüğüne, özellikle bu tahliyeden sonra tekrar tutuklanma sürecinde kendisinin ifade etmiş olduğu o sus dosyası meselesinin daha net bir şekilde anlaşıldığı konusunda kalplerin daha çok mutmain olduğu açısından kendisini de ben rahat görüyorum… Asıl sorun bizde değil. Sorunun kimde olduğunu halkımız zaten biliyor…
  • “Hocamızın 4 Nisan’da görülen ve duruşması ertelenen dava süreciyle ilgili birtakım mesajları oldu mu?”
  • “…Uzatma çabası olduğunu söylüyor. Zaten emniyetten birtakım videolar yeniden istenmişti. Onlar da yine eksik getirilmiş. Kendisinin istediği mesela lehinde olan konuşmalar dosyanın içerisinde yok. Aslında aleyhinde olan bir şey de yok. Yani alakasız konuşmalar eklenmiş dosyaya. Bu suçlanan örgütlerle alakalı hiçbir şey yok zaten…”
  • “Hocamızın ailesi olarak, tahliyesine dair gelecekten beklentileriniz neler?”
  • “Seçim de bitti. Artık bıraksınlar diyoruz. Bu kadar insan da her hafta buraya taşınmasın. Türkiye’nin atmosferi zaten gergin. Hocaefendi’nin bu şekilde tutukluluğunun devam etmesi kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor. Hadi konuşmamayım diye beni alıyorlar demişti ki öyle olduğu görüldü. Artık böyle korkulacak yakın zamanda bir şey de yok. Yani mesele oysa ki o. Artık bıraksınlar. Biz de rahatlayalım. Kamuoyu da rahatlasın. Herkese iyi gelecektir bu. Şu anda Türkiye şartlarında hepimize iyi gelecektir. Benim şahsi beklentim yakın zamanda tahliyesi. Öyle ümit etmek istiyoruz. Öyle olacağını düşünmek istiyoruz. Ayrıca gerçekten bir yıldır bizi burada yalnız bırakmayan bütün arkadaşlarıma ben teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir alanda yalnız bırakmadılar ama hassaten burada da hiç yalnız bırakmadılar. Tek başına girip çıkmak ayrı. Böyle bir destekle girip çıkmak gerçekten çok başka bir olay. Bunun bizim psikolojimize katmış olduğu katkıyı anlatamam. O yüzden Allah razı olsun hepinizden. Şimdiye kadar gelen bütün arkadaşlarımızdan buradakilerden ve herkesten Allah razı olsun.”                                                                       

Kendisine yöneltilen özgürlük yürüyüşleriyle ilgili soruya da cevap veren hocahanım zulüm bitene kadar özgürlük yürüyüşlerinin ve bir takım pasif eylemlerin devam edeceğini geri adım atmak gibi bir düşüncesinin olmadığını da belirtti.

Kendisiyle yapılan röportajdan sonra, Hocaefendi’nin Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden cezaevi önüne gelen sevenleri “Biz Hakkı Söylemenin Bedelini Ödüyoruz” “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” “Ölene Kadar Tevhid – Adalet – Hürriyet Demeye Devam Edeceğiz” yazılı pankartlarla fotoğraf çektirdiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here