“Yargı reformundan beklentim yok, Alparslan Kuytul siyasi ‘kıvamı’ gelince bırakılacak”

Listen to “Semra Kuytul: Yargı reformundan beklentim yok, Alparslan Kuytul siyasi kıvam gelince bırakılacak” on Spreaker.

Semra Kuytul Hocahanım’ın katıldığı radyo programında 1.5 yıldır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve mahkeme kararına dair önemli meseleler konuşuldu.

Alparslan Kuytul’un tutukluluk sebeplerinden, mahkeme sürecine, yargı üzerindeki siyasi güçlerden, yaşatılan mağduriyetlere kadar, birçok meselenin konuşulduğu programda Hocahanım; “Üzerimize ağır iftiralar atıldı, iftiraların aslı olmadığını ortaya çıkarmak için çok çabaladık, geri çekilmedik, atılan iftiraları çürüttük.” dedi.

Son dönem yargı reformu paketi hakkında yorumlarını dile getiren Hocahanım; “Yaldızlı sözler söyleyip yine bildiklerini yapıyorlar, toplumu yumuşatma amaçlı açıklamalarmış gibi geliyor.” ifadelerinde bulundu.

Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında; “Ne yargı reformundan ne seçim sonrasından beklentim var! Siyasi süreç ne zaman kıvamına gelirse o zaman çıkacak!” dedi.

Semra Kuytul Hocahanım’dan haksız tutukluluk süreciyle ilgili önemli açıklamalar:

“İki kez tahliye kararı verildi hakkında. 2018 ocak ayında tahliyesinin ardından yeniden tutuklandı.

Eve geldiği günün gecesinde yeniden tutuklandı.

10 Mayıs’ta tahliye bekliyorduk. Tahliye olmaması için bir sebep yok gibi görünürken, ‘siyasi gerekçe olmazsa tahliye alır’ denilirken tekrar tutukluluğuna karar verildi.

Konuşmasın, konuşturulmasın denilerek yeniden tutuklandı.

Bu olayın hukuki dayanağı yok, tamamen susturma amaçlı tutuklu. 

Eşim son mahkemede, biraz daha siyasi sebeplere değindi.

‘Hükümetin birtakım yanlışlarını, Müslümanlara zarar verecek hatalarını tenkit ediyorum ve benim konuşmamı istemiyorlar, beni susturmak istiyorlar ama susmayacağım. Kral çıplaksa bunu söyleyeceğim. Biat etmemi istediler etmeyeceğim’ diye konuştu. 40-50 dakika konuştu.

Kimileri, ‘seçimi bekliyorlar, seçimlerden sonra bırakabilirler’ diyor.  Ama ben olayın bu kadar basitleşebileceğini düşünmüyorum.

Bebekli anneler, hastalar, yaşlılar cezaevinde. Onların evlerinde tutuksuz yargılanmaları doğru olan. Çok büyük bir mağduriyet var.

(Erdoğan’ın yargı reformu açıklamasıyla ilgili) Yaldızlı laflar söyleyip yine bildiklerini yapıyorlar.

Toplumu yumuşatma amaçlı açıklamalarmış gibi geliyor.

Gazeteciler neden içeride? Haber yapma hakları yok mu? Anayasa’da var olan hakların kısıtlandığı bir dönemdeyiz. Bunun için reforma gerek var mı?

Alparslan Kuytul diye birisi Türkiye’de konuşmasın diye onu bitirme amaçlı bir operasyon yapıldı. Ağır iftiralar atıldı.

Üzerimize atılan iftiraların aslı olmadığını ortaya çıkarmak için çok çabaladık.

Geri çekilmedik, üzerimize atılan iftiraları çürüttük.

Alparslan Kuytul korkup ağız değiştirecek biri değil, canını verir doğru bildiğini söylemekten vazgeçmez.

Ulusal basın diye bir güç var bir de sosyal medya denen bir güç var ve aktif kullandık, insanlar bazı gerçeklere sosyal medyadan ulaşıyor. Gözü kapalı herkes ulusal basında çıkana inanmıyor artık.

‘Susarsanız daha çabuk çıkar içeriden, sosyal medyayı aktif kullanmayın’ denildi ancak ben buna inanmadım. 

‘Biz susarsak daha beter olacak, üzerimizde kalacak suçlamalar’ diyerek susmadık.

Alnında bu lekelerle çıkıp ortada bu şekilde dolaşmak bizim için zillettir. Bizim o izahatları yapma mecburiyetimiz vardı.

Çıkacaksa bile alnı ak bir şekilde çıkmalıydı ki elhamdülillah mesele o noktaya geldi.

İçeride kalsa da çıksa da belli bazı şeyler izhar oldu. Özgürlükten daha kıymetli değerler vardır, yaşamaktan. Biz onlardan vazgeçemezdik.

Sözün bittiği yerdeyiz, hukuki olarak ne avukatlarımıza ne bize bir söz kaldı. Mahkemenin de bize söyleyeceği bir şey kalmadı. Siyasi olarak birileri bunu bitirmeye karar verecek.

Siyasi sürecin uygun olduğu vakti bekliyoruz serbest bırakılması için. Kıvamı ne zaman gelecekse o zaman çıkacak. Ne yargı reformundan, ne de seçim sonrasından beklentim var.

Bizim derdimiz mücadelemiz tüm mazlumlar için. Eşimin tutuklu bulunmasının nedenlerinden biri mazlumların hakkını savunmasıydı.

Kuyuya düşen anlarmış kuyuya düşenin halini. Cezaevleri yollarının ne demek olduğunu, suçsuz olduğu halde sevdiğinin içeride olmasının ne olduğunu en iyi anlayanlardan biri benim. 

Tüm mazlumlar için mücadele ediyoruz, bütün hepsinin derdi derdimizdir.

Bir sürü insan var cezaevinde suçsuz yere yatan.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here