Semra Kuytul Hocahanım, eşi Alparslan Kuytul Hocaefendinin 22 Ağustos mahkemesi sonrası Bolu da yaptığı açıklama da: ” Tamamen siyasi bir dosya devam ediyor. Dolayısıyla böyle bir ümidimiz vardı ama; haklı bir ümitti bu. Ama bunu vermediler ”

“Yine Hocaefendi’yi alamadan gidiyoruz defalarca eli boş döndüğümüz gibi buradan yine onsuz bir şekilde, eli boş bir şekilde dönüyoruz. “

Yapılan açıklamanın tamamını dinlemek için tıklayınız:

Sunucu:Mahkeme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle ben gerek Adana’da gerek burada çeşitli illerden toplanıp bir araya gelen kardeşlerimizden ve Hocaefendi’ye destek olmak için çalışan, destek gösteren bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. Adana’da da binlerce insan desteğini gösterdi. Burada yine çeşitli illerden bir sürü arkadaşımızın burada olduğunu görüyorum, Allah razı olsun hepinizden. Maalesef böyle bir karar çıktı. Bugün alıp götürmeyi ümit ediyorduk, böyle bir ümidimiz vardı çünkü; suç yok ortada. Dosyayı biliyorsunuz. Dosyanın içeriğinde tutuklu yargılanmasını gerektirecek bir durum yok. Tamamen siyasi bir dosya devam ediyor. Dolayısıyla böyle bir ümidimiz vardı ama; haklı bir ümitti bu. Ama bunu vermediler yine bize. Yine Hocaefendi’yi alamadan gidiyoruz defalarca eli boş döndüğümüz gibi buradan yine onsuz bir şekilde, eli boş bir şekilde dönüyoruz. Ben bunu Twitter’dan yazdım elimiz boş dönüyoruz diye. Arkadaşlarımız altına güzel yorumlar yapmışlar, Elimiz boş değil sevap kazanıyoruz, onların eli bizim elimizden günahlarla daha çok dolu diye onlara da katılıyorum, Allah razı olsun bu şekilde yorum yapanlardan da. Üzüldük ama maalesef maalesef şu günkü Türkiye şartlarında şaşırmadık. Bu noktada başka diyecek bir söz yok.

SUNUCU: Hocamız nasıl bir sonuç bekliyordu, çıkan netice sonucunda nasıl bir düşünceye sahip?

SEMRA KUYTUL HOCAHANIM: Yani mahkemede mı savunmasında da kendisi de ifade etmiş, arkadaşlarımızla paylaşmışlar; Suçum Yok ki Pişman Olayım diye bir cümlesi var. Dolayısıyla suçu yok ki tahliye olmamasını gerektirecek bir şey yok. Doğal olarak tahliye bekliyordu o da. Ve bu defa özellikle tahliye bekliyordu diyebilirim çünkü; 19 ay bitti neredeyse dolayısıyla artık her şey yoluna gelmiştir bu süreçte diye düşünmekte son  derece haklıyız. O da tahliye bekliyordu ama Avukat gönderdik, Avukat arkadaşımızı yanına gönderdik biraz evvel  o yüzden biz buraya geciktik. Avukat arkadaşımız kendisiyle görüştü moralinin gayet iyi olduğunu ve yani şaşırmadığını Allah’ın takdir ettiği bir zamanda zaten çıkacağını ve bizim için hayırlı şeylerin gerçekleşeceğine inandığını  söylemiş ve gayet morali iyiydi. Beklentiliydi ama bu durum karşısında bir hayal kırıklığı yaşamamıştı haberini aldık, ondan dolayı da mutluyuz. Hatta 6 Eylül’e ertelendiğini duymamış hakim açıklama yaparken. Çok şükür ki  Avukat arkadaş yanına gidip söylediğinde bizden öğrenmiş oldu 6 Eylül’e ertelendiğini. Morali gayet iyiymiş. Elbette ki bekliyordu çünkü; suçsuz bir insan. Suçsuz bir insanın tahliye beklemesi sen daha doğal bir şey olamaz. Elbette ki bekliyordu, biz de bekliyorduk. Ama bakalım Rabbim ne murat edecek.

SUNUCU: Adana adliyesinin önündeki olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?

SEMRA KUYTUL HOCAHANIM:Bu konuda az önce de ifade ettiğim gibi Allah razı olsun bütün kardeşlerimizden. Tüm engellere rağmen, tüm her şeye rağmen desteklerini gösterdiler. Adana’da yaşanan olaylara çok vâkıf değilim, orada olmadığımız için. Tabi sizler de buradasınız. Orayı çok bilemedik ama asıl skandal böyle bir masum, böyle bir olaya valiliğin yasak çıkartması diye düşünebiliriz belki de. Valiliğin toplanma yasağı çıkartmış olması tabi emniyet mensuplarını zor durumda bıraktı. Ve arkadaşlarımız da bundan dolayı zorlanmış olabilirler. Ama sonuç itibariyle orada bir açıklama yapılmasına izin verildi ve bir olay yaşanmadı. Arkadaşlarımız da Adalet Bekleyişin gerçekleştirdi. İlk başta sanırım emniyet mensupları görevlerini yapmak adına dağıtmak istediler, belli ortamlarda bulunmalarını istemediler ama sonrasında görebildiğimiz kadarıyla desteklerini göstermelerine fırsat tanımış gibi bir durum söz konusu. Bu da iyi bir şey çünkü; bu insanlar umutla bekliyorlar taşkınlık yapmıyorlar ve 19 aydır sabırla bekliyorlar. Bir duygusal yoğunluk var bunu anlayabilmek ve mümkün. Bunu emniyet mensuplarının da anlayabildiğini düşünüyorum. Ve ciddi manada  zorluklar yaşanmadı diye duydum ama bilemiyorum tabi arka planda neler yaşandı ama ciddi bir sıkıntı yaşanmadı diye biliyorum. Ama şu bir gerçek ki 19 aydır gerçekten Furkan Gönüllüleri çok ciddi bir destek gösteriyorlar. Gerek meydan da gerek sosyal medya da. Yani gerek gerçek olarak gerek sanal âlemde çok ciddi manada destek ortaya koyuyorlar. Ve insanlar bunun vesilesi ile de Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ne kadar temiz ne kadar sevilen ne kadar sayılan bir insan olduğunu görme vesilesi elde etmiş oluyor. Bu manada bütün arkadaşlarımıza gerçekten, can-ı gönülden, yürekten teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.

SUNUCU: 20 aydır süren bir süreçle karşı karşıyayız. Neden bu kadar çok üzüyor? 6 Eylül karar mahkemesi olacak mı?

SEMRA KUYTUL HOCAHANIM: Ne kadar üzülüyorun cevabı açık. Alparslan Hoca konuşmaya devam ediyor. Çıktı bir gün, tahliye oldu ve susmayacağını gösterdi. Ama buradan sadece siyasilere mesaj vermiş olmadı, toplumun her kesimine mesajını iletmiş oldu. Davasından, duruşundan, doğruları konuşmasından, hak bildiğinden vazgeçmeyeceğini en ücra köylere kadar duyurmuş oldu bu vesile ile. Ve insanlar da bu vesile ile dik duruşlu, şahsiyetli bir Hocaefendi görme şansını yakalamış oldular. O yüzden bu sürecin çok uzaması aslında bakarsanız evet bizi üzüyor, bizi yoruyor; yolculuklar yoruyor, O’nun orada olması elbette bizi üzüyor ama bu sürecin uzaması Alparslan Kuytul gibi, Alparslan Kuytul Hocaefendi gibi bir şahsiyetin toplum tarafından daha çok tanınmasına vesile olması bakımından birçok hayır meydana getirdi. Bugün mesela ben sabah videoları izliyordum. Adana’dan bir kişi ile röportaj yapıyorlar, bir beyle. Alparslan Hoca’yı tanımazdım mahkemeler vesilesi ile duydum. Adliyenin önü çevrildiği zaman anlıyorum ki Alparslan Hoca’nın mahkemesi var diye, böyle bir ifade de bulunuyor yani bu sürecin bu manada çok faydası oldu. Fakat uzatılmasının sebebi nedir? İşte suçsuz bir insan ama konuştuğu için tutabildikleri kadar içeride tutma gayreti diye düşünüyorum ama; her şeyin bir hududu, bir sınırı var. Tutuklu yargılama süresinin, tutuklu yargılamanın da bir sınırı var, bir süresi var. O da dolmak üzere bu arada. Yani daha fazla uzayacağını düşünmediğimiz için 6 Eylül’de kara mahkemesi olur mu, bilemeyiz ama en azından tahliye alabileceğiniz bekliyoruz, düşünüyoruz yani inşaAllah.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here