Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya hesabından, eşi Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük istemiyle anneleriyle beraber, babalarına destek olmak için özgürlük simgeli atkı takarak yürüdükleri için 2 kızına dava açıldığını duyurdu. Olayı sosyal medyadan öğrenen birçok siyasetçi, hukukçu ve gazeteci bu duruma attıkları tweetlerle tepki gösterdiler.


Alparslan Kuytul Hocaefendinin haksız tutukluluğunu ilk günden itibaren gündeme taşımaya çalışan ve bunun için yasal bir takım eylemler yapan Semra Kuytul Hocahanımın bu eylemler esnasında yanında bulunan 2 kızı için dava açıldı. Akıllara durgunluk getiren bu olayı Hocahanım sosyal medya hesabından “bu kadarına da pes” diyerek duyurdu. Olayın sosyal medyada duyulmasını ardından birçok yorum ve destek mesajları geldi.
Bu mesajların bir çoğunda “babasını isteyen bir çocuk ne suç işlemiş olabilir?” şeklinde ifadeler yer aldı.


Aylardır haksız yere babalarından ayrı kalan çocuklar bir çok kez babalarını görmek için Adana’dan BOLU’YA gitmek zorunda kalıyor. Babalarından ayrı kalmanın acısıyla, hak arayışında bulunan annelerinin yanında olmaları suç örgütüne(!) destek olarak görülmüş ve anneleri de çocuklarını suça sürüklemekle suçlanmış bulunuyor. “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı atkı taktığı için hakkında birçok dava açılan Semra Kuytul Hocahanımın henüz 13-14 yaşlarındaki kızları için açılan bu davadan sonra bunu yapanlara söylenecek her sözü insanların vicdanına bırakıyoruz.!!

İşte o tepki tweetleri;


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here