Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılanmak üzere Bolu F tipi cezaevine gönderilmişti. 149 gündür tüm sevenlerinden ayrı bırakılan Alparslan Kuytul, aynı zamanda tecrit zulmüne de maruz bırakılıyor. Bir insanlık suçu olarak bilinen tecrit zulmüne maruz bırakılması ise her kesimden tepki almaya devam ediyor.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’ YE HAKLARI VERİLMİYOR

Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan vs havalandırma dahi hiç kimse ile görüştürülmeyen Alparslan Kuytul  Hocaefendi hakkında  delilsiz isnatsız bir iddia ile terör örgütü üyesi muamelesi görmeye devam ediyor.
Hiçbir suç tespit edilmediği halde diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, TV kullanma, avukatlarıyla kısıtlamasız görüşme gibi birçok hakkından mahrum bırakılmıştı.
Ailesi ve avukatlarınca yapılan itirazlar neticesinde aylar sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve avukatlarıyla görüşme kısıtlaması kaldırılmıştı. Son bir aydır başka bir mahkûm ile bir saat olmak şartıyla hafta da üç gün görüşmesine izin veriliyordu. Ancak bu hakkıda  da elinden alındı.

‘KISITLAMA’ DEĞİŞİKLİĞİ

Alparslan Kuytul  Hocaefendi diğer mahkûmlardan farklı bir muamele görmeye devam ediyor. İtirazlar sonucu elde edilen bir kişi ile görüşme hakkı, *ayda* iki gün spora çıkma hakkıyla değiştirildi. Zaten uzun süre sonra verilen ve kısıtlı şartlar altında gerçekleşen bir hakkın başka bir hakla değiştirilmesi akıllarda birçok ‘adalet nerede’ sorusu bırakıyor. Hâlbuki diğer mahkûmlarla görüşmek de spora çıkmak da en başından itibaren verilmesi gereken hakları iken birinin alınıp, diğerinin verilmesi büyük bir hukuksuzluk olarak görülüyor.

Konu ile alakalı Semra Kuytul Hocahanım’ın  attığı tweetlerin tamamı ise şöyle;

-Alparslan Kuytul Hocaefendi, gözaltına bile alınmaması gerekirken tutuklu yargılanma kararıyla cezaevinde tutuluyor ve TECRİTTE!! 5 aydır tek başına.. Spor hakkı verilmedi, kütüphaneye çıkarılmıyor, sohbet grubuna dahil edilmedi. Yanına biri verilmiyor…

-Şimdiye kadar avukat hakkı da kısıtlıydı, ilk iki ay boyunca televizyon bile verilmedi. Mektubu elimize ulaştırılmadı. Verilen bir hak varsa çeke çeke zorla aldık.. Bir-iki aydır, bir kişi ile haftada üç gün günde bir saat görüşme hakkı verilmişti…

-Bu haftaki görüşte öğrendim ki o sohbet hakkı alınıp yerine ayda iki defa spor hakkı verilmiş! Hocamı bu duruma öfkeli gördüm. Bana şunları söyledi:”Spora çıkmak zaten hakkımdı, onu vermek için diğerini alıyorlar. Ben onlardan mallarını mı canlarını mı istiyorum..”

-“..ben onlardan mallarını mı canlarını mı istiyorum! Sadece herkese verdikleri gibi hakkımı istiyorum. Sanki mallarını yada canlarını istiyormuşum gibi sıkıyorlar. Zaten hapishanedeyim! Zaten sıkıntıdayım! Bir de böyle hayatımı zorlaştırıyorlar!!!”

-Üç gündür o öfkeli ve çakmak çakmak bakan gözleri ve içimi yakan bu sözleri aklımdan çıkmıyor! BURADA BÜYÜK BİR ZULÜM VAR! BU ZULME BİR AN EVVEL SON VERİLMELİ! ARTIK YETMEZ Mİ!

Şimdi Gözler Yetkililerde

Alparslan Kuytul Hocaefendi için  talebe ve sevenleri tweeter’da bu haksız ve hukuksuz muamelenin biran evvel son bulması ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliyesi çağrısında bulunmaya devam ediyorlar. Sevenleri tarafından her gün yapılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye haklarının verilmesi ve tahliye çağrısına olumlu cevap bekliyorlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here