Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi her hafta ziyaret eden eşi Semra Kuytul, Hocaefendi’nin son durumu hakkında twitter hesabından takipçilerini bilgilendirdi. 111 gündür tutuklu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi talebeleri ve sevenlerine öğrettiği, gayesi Allah’ın rızası ve hedefi İslam medeniyeti olan bu yolda devam etmeleri mesajını verdi.

Semra KuytulHocahanım, Salı günleri görüş günü olması sebebiyle dün 111 gündür BOLU F TİPİ kapalı cezaevinde olan Alparslan KuytulHocaefendi ile 16. defa görüştü.
Alparslan KuytulHocaefendi’yi tutuklu bulunduğu Bolu’daki cezaevinde ziyaret eden eşi Semra KuytulHocahanım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Hocahanım yaptığı açıklamasında Alparslan KuytulHocaefendi’nin herkese çok selamı olduğunu iletti.

Alparslan KuytulHocaefendi’nin en büyük amacı; Rabbani metotla İslami hizmetler yapan, tüm meselelere sahabiler gibi Kur’an ve sünnet penceresinden bakan, Kur’an’da bulunan iman, ibadet, ahlak ve cihad gibi tüm vitaminleri alınması gerektiği kadar alabilen öncü bir neslin yetiştirilmesiydi. İslam Ümmeti’nin kurtuluşunun alim ve aydın vasıflı insanların yetiştirilmesinden geçtiğine inanan Alparslan KuytulHocaefendi, bu amaçla yıllardır talebeleriyle derslerine devam etmiştir.
Hocaefendi 111 gündür tutuklu bulunması sebebiyle yaptığı derslere ve İslami çalışmalara devam edemediği için talebelerine bu yolda devam etmeleri mesajını verdi. “Ben buradan ne zaman çıkarsam çıkayım onlar yollarına devam etmeliler. Taşıdıkları yük altındır, elmastır. İnsan altın, elmas taşıdığı için yorulmaz hatta daha çok taşımak ister, kıymetini bilsinler” dedi.

Semra KuytulHocahanım’ın sosyal medya paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar:

-Muhterem Hocamla görüştüm. Durum nasıl iyi mi diyeceksiniz.. Bana sorarsanız iyi değil, ona yapılan bu suçlu muamelesini hazmedemiyorum. Ona sorarsanız sıkıntılar yaşıyor ama her zamanki gibi dimdik ayakta, konuyu tamamen Allah’a havale etmiş, kalbi müsterih, mutmain..

-Hepinize çok selam söyledi. Tutuklu kardeşlerimizin hem kendilerine hem eş ve çocuklarına özel selam iletmemi istedi.

-“Ben buradan ne zaman çıkarsam çıkayım onlar yollarına devam etmeliler” dedi. “Taşıdıkları yük altındır, elmastır. İnsan altın, elmas taşıdığı için yorulmaz hatta daha çok taşımak ister, kıymetini bilsinler” dedi.

Semra KuytulHocahanımın paylaşımlarına, Alparslan KuytulHocaefendinin sevenlerinden yüzlerce destek mesajı yazdıldığı görülüyor. Destek yorumlarından bazıları şu şekilde;

 

Semra Kuytul@semrakuytul

Muhterem Hocamla görüştüm. Durum nasıl iyi mi diyeceksiniz.. Bana sorarsanız iyi değil, ona yapılan bu suçlu muamelesini hazmedemiyorum.
Ona sorarsanız sıkıntılar yaşıyor ama her zamanki gibi dimdik ayakta, konuyu tamamen Allah’a havale etmiş, kalbi müsterih, mutmain..

 

Mustafa Bindal@Le_Nasbiranne_

Zalimlerin yapmış olduğu ZULMÜ bizde kendimize yedirmeyecegizhocamizordancikanakadar.mucadele edeceğiz…

 

Derya KAYNARPINAR@deryakaynarpuna

Bizde zalimleri Allah’a havale ettik hocam Rabbim inşeallah adaletiyle müdahale edecek

 

AhmedGirvat@ahmedgirvat

Ya Rabbi sabrımızı artır. Bir Alimi günlerdir Tecrit altında tutanlardan intikamımızı al.

 

ibrahim uz FV@iuz_official

Vallahi yaşadığım şu zamanda böyle öncü bir hocanin (min) yanında olduğum için şükrediyorum. İnşallah ona layık bir talebeyizdir.

Şereften yoksun olanlar şeref sahibi insan(lar) görsünler! Her alanda öncü olmak büyük bir şereftir. Ne mutlu hocamıza….

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here