Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaklaşık 4 ay önce talebe ve sevenlerine hitaben yazdığı mektubuna uzun meşakkatler sonrası ulaşıldı. Mektubun tamamı Furkan Nesli Dergisi Temmuz sayısında okunabilecek. Peki, heyecanla beklenen mektup 4 ay boyunca nerde bekletildi, sevenlerine neden bu kadar geç ulaştı?

Haksız bir şekilde 149 gündür Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, talebe ve sevenleri için yazdığı mektuba aylar sonra ulaşıldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin resmi twitter adresi üzerinden kısa bir kesiti paylaşılan mektubun tamamının Furkan Nesli Dergisi’nin Temmuz sayısında yayınlanacağı müjdesi verildi.

HEYECANLA BEKLENEN MEKTUP NEDEN 4 AY BEKLETİLDİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğunun ikinci ayında yazdığı mektup, Cezaevi yönetimi tarafından ‘sakıncalı’ denilerek infaz hâkimliğine gönderilmiş, infaz hâkimliğinde ise çok sayıda dosyanın arasında bir süre bekletilmişti. Ardından infaz hâkiminin eli değmiş ve mektubu okuyup sakıncalı olmadığına da karar vermişti. Tekrar Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye iadesi için karar verildikten sonra bu defa da cezaevi savcılığı itiraz etmişti. Uzun bir süre cezaevi savcılığında bekletilen mektup bu süre zarfında ne ailesine verilmiş ne postaya atılmış ne Hocaefendi’ye tekrar iade edilmişti.

SEVENLERİ AYLARCA BEKLEDİ

Mektubun ‘sakıncalı’ denilerek aylarca kurumlar arası sürgünü ve tekrar iade edilmemesi üzerine Semra Kuytul Hocahanım, Furkan Nesli Dergisi üzerine yaptığı bir röportajda şu ifadelere yer vermişti:
“Hocaefendi her gittiğimde bana ‘O mektuba ben çok emek sarf ettim, neresi sakıncalıysa altını ya da üstünü çizsinler, tekrar mektubu bana iade etsinler” diyor. Çünkü bu bilgisayarla yazılmış bir yazı değil, bir kopyası yok. Yani her satırında Hocaefendi’nin emeği var, göz nuru var… Bizim için o mektubun her bir satırı çok önemli. Şimdi de savcılığın itirazı sonucunu bekliyoruz. Muhtemelen eninde sonunda verecekler ama dört ay bitmek üzere… Eninde sonunda o mektubu alacağız, bu konuda ümitliyiz ve bir gün Furkan Nesli Dergisinde de yayınlanacaktır inşallah”

FURKAN NESLİ DERGİSİ’NDE YAYIMLANACAK

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ‘Zindandan Dava Arkadaşlarıma’ hitabıyla başlayan 4 aylık uzun bir sürenin sonunda gelen mektubu, başyazarlığını yaptığı Furkan Nesli Dergisi Temmuz sayısında yayımlanacak. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin @alparslankuytul adlı resmi twitter adresinde paylaşılan mektubun bir kesiti şöyle;

Alparslan Kuytul

✔@alparslankuytul

147 gündür Bolu cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’den gelen 12 sayfalık mektuptan bir kesit…
Beklenen mektubun tamamı Furkan Nesli Dergisi Temmuz sayısında yayınlanacaktır.

DergimizFurkanNesli

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here