8 Temmuzda çıkan 701 sayılı KHK ile kapatılan Gaziantep Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği yetkilileri kamuoyuna açıklama yaptı.

8 Temmuzda çıkarılan 701 sayılı KHK ile aralarında 3 Furkan Derneğinin de olduğu 12 dernek kapatılmıştı. Gaziantep Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği yetkilileri derneklerinin kapatılması hakkında kamuoyuna açıklama yayınladı.
Ayrıca dernek yetkilisi sosyal medyadan paylaşılan video ile açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada derneğin tüm faaliyetlerinde Allahın rızasını gözeterek halkın maslahatını düşündüğü ve kurulduğu günden bu yana misyonunu değiştirmeden faaliyette bulunduğu belirtildi. Ayrıca yapılan haksız muamele kınanarak halkın vicdanına havale edildi.

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Kamuoyuna duyurulur:

Kamuoyuna duyurulur: “701 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna dair karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu tespit edildiği” gerekçesiyle kapatıldığı belirtilen Gaziantep Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği ve temsilcilikleri olarak bu haksız, hukuksuz, delilsiz kararı şiddetle kınadığımızı halkımıza bildiriyoruz.

Gaziantep Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu tüm faaliyetlerinde Allah’ın rızasını gözeterek halkının maslahatını düşünmüş, kurulduğu günden bu yana misyonunu değiştirmeden faaliyette bulunmuş bir kurumdur.

Tek gayesi Allah’ı razı etmek olan ve halkının maslahatından başka hiçbir şey düşünmeyen bir kuruma yapılan bu yalan ve haksız muameleleri halkımızın vicdanına sunuyoruz.

Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği Yönetim Kurulu

30 Ocakta yapılan operasyonda Furkan Vakfının tüm faaliyetlerine Adana valiliğinden geçici men kararı çıkmış ve vakfa kayyum atanmıştı. Ayrıca Türkiye genelinde Furkan Vakfı ile iltisaki olduğu iddia edilerek adı Furkan olan yaklaşık 30 ildeki vakıf ve derneğe de faaliyetten men kararı geldiği öğrenilmişti.

8 Temmuzda çıkarılan 701 sayılı son OHAL KHK’sı ile birlikte kapatılan Ankara, Gaziantep ve Malatya derneklerine ve bağlı olan temsilciliklerin de kapatıldığı bilgisine ulaşılmıştı.

FURKAN DERNEĞİ@FurkanDerGAntep

KAMUOYUNA DUYURULUR !

Gaziantep Furkan Derneğinin Kapanması Hakkında Yönetim Kurulundan Açıklama
FurkanDernekleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here