8 Temmuz 2018 tarihinde OHAL kapsamında çıkarılan ve Resmî gazetede yayımlanan 701 sayılı KHK ile, Furkan İlim Ve Hizmet Derneği (Ankara), Furkan Eğitim Ve Hizmet Derneği (Gaziantep), Furkan Eğitim Ve Dayanışma Derneği (Malatya)’nın kapatılması üzerine Dernek Başkanları internet üzerinden söyleşi programı gerçekleştirdi.

8 Temmuzda çıkan 701 sayılı KHK ile aralarında Furkan Derneklerinin de olduğu 12 dernek kapatılmıştı. KHK ile kapatılan Furkan Dernekleri hakkında, dernek başkanları ile dün akşam internet üzerinden söyleşi programı gerçekleştirildi.

Söyleşide dernek başkanları kendilerine yöneltilen soruları cevaplarken, derneklerin kurulduğu günden bu yana hiçbir terör örgütü ile irtibatı olmadığını ve daima halkın maslahatına çalıştıklarını vurgulayarak, toplumun hayrı için gerekeni yapmaya devam edeceklerinin mesajını verdiler.
Ayrıca halkın büyük bir kesimi tarafından istifade edilen bu derneklerin kapatılması ile asıl zararın topluma verildiğini belirten dernek başkanları, böyle bir kararın halkın yanı sıra Allah’ın da tepkisini çektiğini ifade ettiler.

Dernek Başkanlarının açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Gaziantep Furkan Derneği Başkanı; 

Bizim faaliyetlerimizin durdurulacağına dair öncesinde ne sözlü ne de yazılı açıklama yapılmadı.
Bugüne kadar kaç tane konferansımız iptal edildi. Eğer bizim terörle alakamız olsaydı iptal edilen o kadar konferanstan sonra bir taşkınlıkta bulunmamız gerekmez miydi?
Biz vazifeyi tabeladan değil, Allah’tan aldık. Vazifesinin bilincinde Müslümanlar olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Malatya Furkan Derneği Başkanı; 

Derneklerimiz boşluktaki bir neslin istifade ettiği, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören yerlerdir.
Zarar gören sadece Furkan Dernekleri olmadı. Toplum açısından da ciddi bir darbe oldu.
Kapatma kararını alanlar sadece halkın tepkisini değil Rabbimizin de tepkisini almış bulunuyorlar. Emniyetle, kanunla karşı karşıya gelecek en ufak bir problem yoktu.
Yetkililere buradan seslenmek icap eder; Bu karardan vazgeçmeleri gerektiği ve tekrardan bu sivil kuruluşlarına faaliyetler için hak verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ankara Furkan Derneği Başkanı; 

Furkan derneklerinin kapatılması hayra vurulan bir darbedir, zulümdür. Halkın ıslahı ve güzel ahlakının oluşması için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşuyduk.
Devlet bu faaliyetlere destek olmak yerine darbe vurmuş olmakla sadece Furkan Derneklerinin fiziksel yapısına değil hakikatte kendi halkının da mağduriyetine darbe vurmuş oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here