Eğitimci-Yazar Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım Cumartesi günü (23 Haziran 2018) gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Hocahanıma, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenlerinin geçtiğimiz hafta sosyal medyadan yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaları üzerine tüm dünyada yankı bulmasına rağmen yetkililerden bir ses çıkmaması hakkındaki görüşleri sorulması üzerine; “belki çıkar tekrar aleyhimizde konuşur diye düşünüyor olabilirler” dedi.

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanıma tefsir dersi sonrası; “Alparslan Kuytul Hocanın sevenleri olarak sosyal medye üzerinden yetkililere sesimizi duyurabilmek için çabalıyoruz. Sesimizi dünya duydu ama yetkililerden hala bir açıklama gelmedi. Bu konu hakkında siz ne düşümüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Hocahanımın soruya verdiği cevabın bir kısmı şu şekilde;

HOCAEFENDİNİN SEVENLERİ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖYLE YOĞUN BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR Kİ, DÜNYA ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR

Gerçekten öyle… Sevenleri sosyal medya üzerinden öyle yoğun bir kampanya yürütüyor ki, dünya şaşkınlıkla izliyor. Yani bir insan nasıl bu kadar – dünyevi hiçbir beklentileri de olmadan- sevilir? Ben buna hayret ettiklerini görüyorum. Ve esas, bu kadar destekçisi olmasına rağmen, onların gözlerinin önünde, suçsuz bir insana nasıl zulmedilir, başlatılan zulüm nasıl devam ettirilir? Bu soru işaretleri var binlerce insanın kafasında…

Alparslan Hoca, bütün hayatı, konuşmaları ortada olan bir insandır. Gerçekten de suç teşkil edecek bir cümlesi veya bir fiili olmamış bir insanı, neden bu kadar aydır delilsiz, hatta İDDİASIZ hapsederler? Üstüne üstük tecrit gibi bir işkenceye maruz bırakırlar? Soruların içerisinde sorular akla geliyor. Çünkü aklın – mantığın almadığı, hukukun – hakkaniyetin kabul edemeyeceği durumlar yaşanıyor.

Bu insanın tüm dünyada sevenleri var; davasını anlayan, inanan ve o davayı dava edinen binlerce insan var. Bu insanlar ona yapılan muameleyi şaşkınlıkla ve büyük bir üzüntüyle takip ediyorlar. Yine verdikleri desteğe, ortaya koydukları tepkiye karşı yetkililerin SESSİZLİĞİNE DE hayret ediyorlar. Bu sessizliğin sebebi ne olabilir ? Açıkçası ‘bilmiyorum’. Sadece bazı şeyler tahmin edebiliyoruz. Birileri belki de, Alparslan Hoca çıkar ve tekrar bizim aleyhimize konuşur diye düşünüyor olabilir. Olabilir yani böyle bir düşünceleri.

ONLAR ŞUNU BİLSİNLER Kİ, ALPARSLAN HOCA HİÇBİR ZAMAN KURU BİR MUHALEFET YAPMAMIŞTIR

Hiçbir zaman birilerine kin besleyip veya düşmanlık edip konuşmamıştır. Eleştirdiği kimselere veya gruplara defalarca: ‘ben sizin düşmanınız değilim. Ben size de dokunacak bir zarardan bahsediyorum. Ben sizi bir kardeşiniz olarak uyarıyorum.’ Demiştir. Söylediği, eleştirdiği bir çok konuda da haklı olduğu bir süre sonra ortaya çıkmıştır. Bazı uyarılardaki haklılığı da (bunlar cemaatleri bitirerek veya onları size bitirterek, sizin bitişinizi de sağlamak istiyorlar gibi uyarılar…) zamanla ortaya çıkacakmış gibi görünüyor?

Dolayısıyla Alparslan Hocamız çıktığında, normalde de olduğu gibi, gereksiz hiçbir konuda konuşmayacak, kuru bir muhalefet yapmayacak, Müslümanlığı ve hocalığı neyi gerektiriyorsa onu konuşacaktır. Ona bu zulmü yaşatanlar, bundan sonra onun ne konuşacağından ziyade, kendilerinin ne yapacaklarına baksınlar. Bundan sonra adaletli olmaya, haksızlık yapmamaya, zulmetmemeye, İslam’a aykırı kararlar almamaya, en azında dikkat etsinler… Başka ne denilebilir?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here