12.10.2018 tarihinde yaşanan olaylar üzerine Semra Kuytul ve Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım’ın katıldığı söyleşi programı gerçekleştirildi.

Söyleşi programında gündem değerlendirmesinin yanı sıra, atkı krizi ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluk süreci hakkında da önemli bilgiler içeriyor…

İşte o söyleşiden satır başları;

Rumeysa Sarısaçlı: Son dönemde yayınlanan hikmetli videolarda, hocamızın 20 sene önce dedikleri bugün aynı şekilde ortaya çıkıyor. Hocamız, “Bu benden değil Kur’an’ın hikmeti” demişti. Kur’an perspektifi ile önümüzün aydınlatılmasının engellenmesiyle ülkem kaybediyor.

Semra Kuytul: Şuan halkımız kendince haklı nedenlerle, hak verdiğini ya da vermediğini dile getirmekten çekiniyor.

Semra Kuytul: Düşüncelerini özgürce ifade edebilen bir toplum değiliz. ‘Alparslan Hoca sonuna kadar haklı ama ne yapalım, şuan yapabileceğimiz bir şey yok’ deniyor.

Semra Kuytul: Şuan mesele gerçekten atkı değil, her gün yürümemiz değil. Artık bu özgürlük meselesine dönüştü. Ben bunun suç olduğunu, üzerindeki şahsın suçlu olduğunu düşünüyor olsam takmazdım. Bütün kalbimizle ona yapılanların zulüm olduğuna inanıyoruz. Bunun mücadelesi için çırpınıyoruz. Çıkart bunu demelerini zillet kabul ediyorum.

Semra Kuytul: Üç kişi kaldırımda yürüyecek olsa “eylem mi yapıyorsunuz” denilecek duruma getirdiler…

12.10.2018 gecesi polisin sessizce yürüyen Furkan Gönüllülerine sert müdahalesinide anlattı…

Furkan Gönüllüleri 12 EKİM Gecesi Neler Yaşadı!

Semra Kuytul: Araçlarımıza binmek için caddeye ilerliyorduk. Neye uğradığımızı şaşırdık. Çevik kuvvet bir anda yolumuzu kesti.

Semra Kuytul: Polisler yolu kesince kalabalık caddeye sürüklenmek zorunda kaldı. Ona rağmen arkadaşlarımızdan, “kaldırımlara çıkın” sesleri geliyordu. Öyle olduğu halde çevik kuvvet ekipleri acımasızca iteleyerek “kaldırıma gidin” diyordu.

Semra Kuytul: Polisin sert müdahalesinden uzaklaşarak kaldırıma çıkmaya çalışan arkadaşlarımızdan yaralananlar oldu…

Semra Kuytul: Polisin acımasız şiddetini, şiddetle kınıyorum! Ölmeden ölü muamelesi yapmayacağız…

Semra Kuytul ve Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım gündem değerlendirmesi söyleşi programında daha birçok soruya cevap verdi.

Tamamına izlemek ve gerçek bilgiye ulaşmak için tıklayınız;

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here