Yaklaşık 14 aydır haksız şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri dün yatsı namazı sonrası bir araya geldiler. 10 Mayıs mahkemesinden önce Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük istemek maksadıyla bir araya gelen Furkan gönüllüleri, adalet bekleyişi temasıyla cami çıkışı toplandı.

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu topluluk, Hocaefendi lehinde sloganlar attılar.  Mahkemeye az bir süre kala, adalet bekleyişlerine devam ederek farkındalık oluşturmayı hedefleyen Furkan gönüllüleri yaptıkları faaliyetlerle ses getiriyor.

Semra Kuytul Hocahanımla yapılan röportajdan bazı kesitler şu şekilde:

“Ben şunu açıkça söylemek istiyorum. Biz evet “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” sloganını taşıyoruz ama gerçekten memlekette çok ciddi baskı ortamı söz konusu ve zulümden etkilenen çok fazla insan var. Onların sesi olma, bu farkındalığı dalga dalga yayma ve adaletin bir an evvel gerçekleşebilmesi için bir nebze olsun katkısı olanlardan olma gayretindeyiz…

Bu memleket bizim memleketimiz, bu vatan bizim vatanımız. Buna sahip çıkma ve her türlü zulmün son bulması adına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Bu zulüm elinde sonunda bitecek. Ve bunun için de halkımızda ciddi bir farkındalığın olması lazım. Bunun için gayret sarf eden hukukçular var, bazı siyasetçiler var. Yani çaba sarf edenler var memleketimizde. İnşallah yerine ulaşır bu çabalar diye umut ediyoruz. Bu şekilde kendini de tehlikeye atmak suretiyle gayret eden herkesten Allah razı olsun.

Bu baskı ortamı herkese zarar. Her düşünceye, her fikre, her türlü insana zarar verecek çünkü. Ortadoğu ülkelerinin halini görüyoruz. Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olmasına izin vermemek için elimizden geleni yapma gayretindeyiz.

Bu arada mahkememiz de yakın. 10 Mayıs’ta mahkememiz var. Alparslan Kuytul Hocaefendi için de acil olarak tahliye bekliyoruz. Suçsuzluğunu tüm dünya biliyor. Artık buna bir son verirler diye ümit ediyoruz.”

Röportajın tamamı için…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here