Dün Furkan Nesli Dergisi 87. Sayısı özel bir kapak olan ‘Zindandan Mektup Var’ başlığı ile okuyucuları ile buluşmuştu. Bugün ise Furkan Nesli Dergi’sinin bu özel sayısı FurkanNeslinden ÖzelSayı etiketiyle Türkiye gündemine çıktı.

 

 

 

Zindandan Mektup

160 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Bolu zindanlarından dava arkadaşlarına yazdığı mektubu Furkan Nesli Dergisi Temmuz özel sayısında okuyucularla buluştu.

Özel Sayı Türkiye Gündeminde

Furkan Nesli Dergisi Temmuz sayısı özel bir kapak ile ‘Zindandan Mektup Var’ başlığıyla çıktı. 6 aydır sevenleri ve talebelerinden ayrı bırakılan, tecrit zulmüne maruz bırakılan Hocaefendi’nin mektubunun yer aldığı 87. sayı herkes tarafından heyecanla bekleniyordu. Dün basıldığı müjdesi verilen özel sayı bugün açılan “FurkanNeslinden ÖzelSayı” etiketle Türkiye gündemine çıktı.

4 Aydır Beklenen Mektup

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğunun ikinci ayında yazdığı mektup, Cezaevi yönetimi tarafından ‘sakıncalı’ denilerek infaz hâkimliğine gönderilmiş, infaz hâkimliğinde ise çok sayıda dosyanın arasında bir süre bekletilmişti. Ardından infaz hâkiminin eli değmiş ve mektubu okuyup sakıncalı olmadığına da karar vermişti. Tekrar Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye iadesi için karar verildikten sonra bu defa da cezaevi savcılığı itiraz etmişti. Uzun bir süre cezaevi savcılığında bekletilen mektup bu süre zarfında ne ailesine verilmiş ne postaya atılmış ne Hocaefendi’ye tekrar iade edilmişti.

Okuyucular Duygularını İfade Etti

Furkan Nesli Dergisi okuyucuları heyecanla bekledikleri bu özel sayının yayınlanmasıyla duygularını açılan etiketle dile getirdiler. Etkilete katılan binlerce kişi, heyecanlılarının nihayetinde vuslata erdiğini, 4 aydır uzak bırakıldıkları mektuba ulaşmalarının verdiği sevinci, okudukları mektubun kendilerinde bıraktığı yuğun duygu ve hisleri belirttiler. Açılan etiket, Türkiye gündemindeki yerini koruyor.

Furkan Nesli Dergisi okuyucularının attığı tweetlerden bazıları şöyle;

Rumeysa Sarısçlı@Rmysa_Sari

FurkanNeslinden ÖzelSayı
Çok kıymetli bir sayı… Hocamın mektubu tarihe geçecek bir mektup… Sözler uçup gidebilir; yazı ise kalır… Bize ve gelecek nesillere, unutulmayacak nasihatler…

 

Semra Kuytul@semrakuytul

Çok kıymetli bir dergiydi. Bu özel sayı apayrı bir değerli.. FurkanNeslinden ÖzelSayı

 

Abdullah ÜLKER@ebulmevdudi

Her ay okuyucuları ile buluşan @furkannesli bu ay çok kıymetli bir sayı ile karşımızda

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

FurkanNeslinden ÖzelSayı

 

Furkan Nesli Dergisi@furkannesli

@furkannesli adlı kullanıcıya yanıt olarak

Yaklaşık altı aydır kendisinden ayrı olduğumuz Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin o beklenilen çok değerli mektubu elimize ulaştı. Emek emek yazılmış, her bir satırında Allah yolunda çekilen çilenin izleri olan bu mektubu sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyoruz…

Furkan Nesli Dergisi@furkannesli

Rabbimizden dileğimiz Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye tez zamanda tahliye nasip eylesin. Bir dahaki sefere nasihatlerini bizzat kendinden dinlemek temennisiyle
sizleri bu özel sayımızla baş başa bırakıyoruz.

FurkanNeslinden ÖzelSayı pic.twitter.com/FjYDlLSjVK

 

Zeynep EROL@ylllnylllm

FurkanNeslinden ÖzelSayı
Ufacık bir haberin gelmesine bile büyük mutluluk duyduğumuz kıymetli hocamızdan 15 sayfalık mektup furkan neslinde

 

Tuğba Daş@tugbadas01

FurkanNeslinden ÖzelSayı
Her cümlesinde her kelimesinde davanın çilesi hissediliyor…Benim kıymetli Hocam…

 

Mustafa ŞAHİN@01mustafasahin

FurkanNeslinden ÖzelSayı olarak tekrardan okuyucularına ayrı bir güzellik sundu..

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here