Adalet bekleyişinin son gününde Semra Kuytul Hocahanım ile önemli bir röportaj gerçekleştirildi.

22 Ocak mahkemesi öncesi adalet bekleyişinin son gününde Semra Kuytul Hocahanım ile bir röportaj gerçekleştirildi. Röportaj Furkan Gönüllüleri’nin ara ara attığı “Alparslan hocamız yalnız değildir.” sloganları ile bölündü.
12 aydır Türkiye’deki zulme karşı olan sessizliği yaptıkları etkinliklerle bozan Furkan gönüllülerine teşekkür eden Semra Kuytul Hocahanım: Tahliye olmazsa şimdiye kadar nasıl gür sesle bu zulmü haykırdıysak, adaletsizliğe dikkat çektiysek ve davamızı anlatmaya devam ettiysek bundan sonra da durmadan devam edeceğiz. Bu hepimizin ahdidir.” açıklamasında bulundu.

“Adalet bekleyişinin son gününde neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren Semra Kuytul Hocahanım şunları söyledi:

“22 Ocak, salı günü, mahkememiz var. 12 ay boyunca özelde Alparslan Kuytul Hocaefendi, genelde de Türkiye’deki tüm mazlumlara ses olan, bunun için yollarda, parklarda, bahçelerde, meydanlarda çeşitli yasal etkinlikler yapmak suretiyle bu sessizliği bozan tüm kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Mazlumun ve zulme karşı duruşun sesi, görüntüsü oldular. Dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden destek veren kardeşlerimiz Türkiye’ye bir canlılık, hareket getirdiler, kendilerini göstermek suretiyle bu zulme bir ses verdiler. İnşallah Furkan gönüllüleri sessizliği bozdu. İnşallah bundan sonrası daha da güzel olur. Daha adil günlere ulaşabiliriz diye ümit ediyorum. Bu konuda emeği geçen, ayakları tozlanan, ayakkabıları eskiyen, gece gündüz gayret sarf eden, kendini öne çıkarmaktan, sosyal medyada göstermekten korkmayan ve zulme ses vermek için gayret sarf eden bayan ve erkek tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. İnşallah en azından Alparslan Kuytul Hocaefendi adına sürecin sonuna gelmişizdir. Onun dışında hocamız serbest kalsa da biz her zaman tüm mazlumlara destek olmaya devam edeceğiz.”

Mahkemeden sonra etkinliklerin devam edip etmeyeceği sorusuna ise Hocahanım,

“Biz özgürlük yürüyüşler konusunda Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yapılan zulüm bitene kadar devam edeceğiz dedik. Sözümüzden dönmeyi düşünmüyoruz. Eğer tahliye çıkmazsa her tarafta, her şekilde yürümeye devam edebiliriz. Alıştık zaten. Ama adalet bekleyişi bugün son gün. Mahkemeden çıkan karara göre ne yapacağımızı yeniden düşüneceğiz. Ama şu bilinmesi gereken bir gerçek, Hocaefendi tahliye olmayı 12 ay öncesinde hakediyordu. Böyle bir şey hiç başına gelmemeliydi. Olan oldu. Ancak şu aşamada tahliye olmazsa şimdiye kadar nasıl gür sesle bu zulmü haykırdıysak, adaletsizliğe dikkat çektiysek ve davamızı anlatmaya devam ettiysek bundan sonra da durmadan devam edeceğiz. Bu hepimizin ahdidir. İnşallah sonuna kadar onun arkasındayız.” şeklinde cevap verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here