456 gündür haksız yere Bolu F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ‘suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ iddialarıyla yargılandığı  4. Ağır ceza mahkemesi 22 Ağustos 2019 tarihine ertelendi.

Bilindiği üzere Alparslan Kuytul Hocaefendi 25 ocak günü tahliye edilmiş ancak siyasi bir kararla aynı gün büyük bir hukuksuzlukla tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında beraat kararının çıkmasını beklerken mahkemenin 22 Ağustos 2019 tarihine ertelenmesi herkesi bir kez daha şaşkına uğrattı.

Sevenleri olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında bir an önce adaletin vuku bulmasını ve hakkında beraat kararının çıkmasını talep ediyoruz.

Hiçbir suçu olmadığı halde 1 buçuk yıldır çeşitli bahaneler öne sürülerek cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin maruz kaldığı tüm bu zulümleri,  şiddetle kınıyor ve bu haksızlığı halkımızın vicdanına sunuyoruz.

Hocaefendi bugünkü (10 Mayıs 2019) duruşmasında mahkemeye SEGBİS üzerinden bağlanarak suç örgütü suçlamasına ilişkin; “Hangi suç örgütü siyer dersi yapar? Hangi suç örgütü tefsir dersi yapar? 
Hangi suç örgütü alternatif eğitim programları yapar?” şeklinde savunma yaptı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi savunmasına “Ayrıca iddianamede ‘İslam Medeniyeti istiyor’ hemen ardından da ‘ama hükümeti de eleştiriyor’ deniyor. Evet! Ben İslam medeniyetini istiyorum ve bununla da şeref duyuyorum” ifadeleriyle savunmasına devam etti.

Savunmasında “Hükümete beyat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu herkes biliyor. Gizlemenin bir anlamı yok” diyen Alparslan Kuytul Hocaefendi gür bir sesle “Hükümete beyat etmedim ve etmeyeceğim de. Bana ne derseniz deyin ama dolandırıcı demeyecektiniz. Bana bunu söyleyeceklerine kafama sıksalardı bu kadar alçalmayacaklardı” ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi: “Bana sus diyorlar. Susmayacağım. Beyat da etmeyeceğim. Bu işin içinde emniyet, yargı, istihbarat… kim varsa hepsine hakkımı haram ediyorum.” diyerek savunmasını tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here