Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın üçüncü gün oturumunda 1 yıldır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz hakkında tahliye kararı verilmişti.

Bir Gün Sonra Tekrar Tutuklandı

Alparslan Kuytul Hocaefendi, akrabaları ile sohbet ettiği bir esnada gece saat 23.30 sularında evine yapılan baskın sonucunda emniyete götürüldü.
Eve baskın yapan polis ekipleri evde bulunan aile efradı ve misafirlere hatta küçük çocuklara coplarla fiziksel şiddette bulunarak yaka paça evden dışarı attı. Evdeki çocuk ve misafirleri dışarı çıkartıktan sonra evde arama yaptı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısının, tahliye kararına ilişkin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazı üzerine, mahkeme büyük bir hukuksuzlukla Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Ali Alagöz’ün tekrar tutuklanmasına karar verdi.

Dün gece tutuklanarak Adana Kürkçüler cezaevine götürülen Alparslan Kuytul Hocaefendi daha önce bir yıl boyunca kaldığı Bolu F Tipi Cezaevine nakledildi.

Dün gece alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte tutuklanan Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’de Bolu F Tipi Cezaevine nakledildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here