Mahkeme ne zaman gerçekleşecek?

Alparslan Kuytul Hocaefendinin ilk duruşmada tahliye aldığı “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” davasının 4.duruşması 6 Eylül Cuma günü saat 14.00 da Adana\ Merkez adliyesinde gerçekleşecek. Alparslan Kuytul Hocaefendi SEGBİS bağlantısı ile mahkemeye katılacak.

Furkan Vakfı davasında kimler yargılanıyor? Dosyanın içeriği nelerden oluşuyor?

Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz ve beraberindeki 44 Furkan gönüllüsü “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” iddiaasıyla yargılanıyor.

Mahkeme süreci nasıl ilerledi?

Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki iddianame ise tutuklanmasından ancak 8 ay sonra hazırlandı. Dosya “terör dosyası” ve “suç örgütü dosyası” olarak ikiye ayrıldı.

2 dosyadan da tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi terör dosyasından 8 Kasımda çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye aldı. 4 kez ertelenen mahkemenin yargı süreci ise devam ediyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi tutuklu yargılandığı ikinci dosya olan “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” dosyasından da 22 Ocakta gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edilip serbest bırakıldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber vakıf başkanı Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz de tahliye edildi.

Ancak savcı tarafından üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu 24 saat geçmeden Alparslan Kuytul Hocaefendi ve vakıf başkanı Ali Alagöz tahliye kararının bozulması üzerine tekrar tutuklandı. Söz konusu dosyanın 2.duruşması ise 10 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Dosyada hiçbir değişiklik olmamasına rağmen ilk duruşmada tahliye kararı veren 4. ACM bu kez tutukluluğun devam etmesine karar verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 10 Mayıs’ta görülen duruşmada suçlamaların asılsızlığını şu sözlerle ifade etti:

“Hakkımda hazırlanan bu İddianame ihtimallere ve varsayımlara göre düzenlenmiş olup emniyet fezlekesinin aynısı olup hukuki hatalar içermekte ve iftiralarla doludur.

Hükümete beyat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu gizlemenin manası yok! Ben hükümeti bazı noktalarda tenkit ettiysem de takdir ettiğim noktalar da olmuştur. Benim kimseye düşmanlığım yok. Ben kim yaparsa yapsın haksızlıklara ve zulümlere tepki gösteriyorum.”

Dosyanın 4. duruşması 6 Eylül’de Adana Merkez Adliyesinde gerçekleşecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here