Her hafta Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi ziyaret için Bolu Cezaevi’ne giden Semra Kuytul Hocahanım, 10 Mayıs’ta görülecek mahkeme öncesi gerçekleşecek son görüş için tekrardan Bolu’daydı. Her hafta onunla birlikte cezaevi önünde bekleyen sevenleri bu hafta da Hocahanımı yalnız bırakmadı.

Görüşün akabinde, Hocaefendi hakkında bilgi almak için heyecanla bekleyen Furkan Gönüllüleri bir kez daha Hocahanım’a mikrofon uzattı:

“ Dışarda olanlara çok selamı var . Genel itibariye burada olanları saydık. Allah nasip ederse Cuma günü mahkememiz var. Cumadan sonra açık görüşümüzde var. Ama biz inşallah Cuma günü, tutuklu olduğu davanın mahkemesindem tahliye bekliyoruz.

Haftaya Salı günü (07 Mayıs 2019) olacak açık görüşün Cumartesi olacağını belirten Hocahanım, hocamızı Cuma günü mahkemede göreceklerini söyledi. Açık görüşten ziyade tahliye sevincini beklediklerini söyleyen Hocahanım, Hocaefendinin sağlığının ve moralinin iyi olduğunu dile getirdi.

Hocaefendinin içerde çoğunlukla yazarak ve okuyarak vaktini değerlendirmeye çalıştığını söyledikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Hatta ben kendisine espriyle dedim burada yazmak daha kolaydır. Gelen giden yok. Hani çok gitme gelme, kargaşa yok. O da dedi: “Buranın da kendine göre işleri var. Ben hatta her işimi kendim yapmaya çalışıyorum. Dünyadan böyle ayrılmak isterim” dedi. Yani “kendi işini kendi yapan, kimseye zahmet vermeyen, mihnet vermeyen kişi olarak dünyadan ayrılmak isterim” dedi. “O yüzden dışarda olsam yapmayacağım işleri de burada yapıyorum. Mesela ev işleri gibi” dedi…

Asıl burada yanında canla başla yardım etmek isteyen bir arkadaşımız olduğu halde onun bu şekilde düşünmesi ve yine kendi işlerini kendisi yapmaya çalışması ve böyle ince düşünmesi yani o daha öncede bunu ifade etmişti. Ben böyle olmak istiyorum her zaman diye. Şu anda da öyleler. İşte beraber vakit geçiriyorlar. Ama bizim artık umudumuz bu son Salımız olsun. Bir daha artık Bolu’ya başka sebeplerle gelelim. Gezmeye gelelim, konferans yapmaya gelelim. Bir daha cezaevinin önünde beklemek için gelmeyelim diye temenni ediyoruz. Yine o temenniyle buradayız. İnşallah bu defa gerçekten son Salımız olur. Böyle bir ümit taşıyoruz Allah’tan. Rabbim ümidimizi boşa çıkarmasın inşallah.”

Hocaefendi’nin 10 Mayıs mahkemesiyle ilgili bir beklentisinin olup olmadığı sorulduğun da ise şöyle cevap verdi:

“Yani ben bunu her zaman söylüyorum. Bizim kanaatimiz her an tahliye olmasından yana. Kendisinin de beklentisi zaten bu ama yani bizim işimizin hukuki işlemediğine şu an tüm Türkiye şahit. Bunu da ister istemez tekrar tekrar söylüyoruz. Biraz evvel yolda gelirken yolculuk esnasında aracımızda Kur’an’ı Kerîm meali açıktı. Biz kasıtlı açmadık öyle denk geldi. Yusuf suresindeki ayetler. O bir ayet var, tam numarasını şu an hatırlamıyorum. Sizlerde bilirsiniz: “Zindan, beni onların çağırdıklarından daha hayırlıdır.” Ayette de yaşanılan süreçte, bize umut olduğuna değindi.

22 Nisan 2017’de yaşananlarla alakalı da bir mahkemenin görüldüğüne değinen Hocahanım, o davayla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Yaşanılan sürecin zorluklarına da değinen Semra Kuytul Hocahanım, çocukları üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğundan bahsetti.

Rabbim bu çileli günlerini, Hocaefendinin tahliyesiyle gidersin (Amin)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here