Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunun üzerinden 15 ay geçti ve Hocaefendi uzun süredir esaret altında. Hanımı Semra Kuytul Hocahanım ise her hafta onu ziyaret için Bolu Cezaevi’ne gidiyor. Bunun dışında özgürlük yürüyüşleri, adalet bekleyişleri, çay sohbeti gibi etkinliklerde Furkan Gönüllüleri ile bir araya geliyor. Bugün yine adalet bekleyişi adı altında Furkan gönüllüleri bir araya geldiler ve yine Semra Kuytul Hocahanım’a mikrofon uzatarak kısa bir röportaj gerçekleştirdiler.

Kendisine, yaklaşan mahkemeyle ilgili ne düşündüğü sorulan hocahanım şu şekilde cevap verdi:

“Önümüzdeki hafta Cuma günü Allah nasip ederse 10 Mayıs’ta Alparslan Kuytul Hocaefendinin mahkemesi var. Ve biz 15 ayı geride bıraktık. En baştan beri söylediğimizi ben bugün tekrardan söylemek istiyorum. O ilk tutuklandığı esnada hatta, tutuklanma haberi ilk geldiğinde ben bir tweet atmıştım. ‘Onun suçu doğruları korkusuzca söylemek demiştim’ yine aynı şeyi söylüyorum. Onun suçu doğruları korkusuzca söylemekti. Buna da tüm Türkiye şahit oldu. Ve onu hapse atanlar dahi onun suçsuz olduğunu çok iyi biliyorlar. Ve siyaseten bu hapis süresinin devam etmesini uygun gördüler. Ki aynı şey Yusuf (AS)’a da yapılmıştı. Yusuf (AS)’la ilgili o kıssaların anlatıldığı Yusuf Suresi 35. ayette Rabbimiz Teâlâ: ‘O yetkililer onun suçsuz olduğu hakkındaki delilleri bildikleri halde onun hapiste kalmasını uygun gördüler’ ifadesi var ki bu siyaseten Yusuf (AS)’ın içerde tutulduğunu gösteriyor. Aynı şey bizim de başımızda şu anda.  Ben bu durumun  bizleri  ciddi manada rahatsız ettiği gibi kamuoyunu da ciddi manada rahatsız ettiğini ifade etmek istiyorum. Biz sadece Hocaefendi’nin tutukluluğu değil toplumu derinden yaralayan  bunun gibi böyle büyük problemlerin bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Burada ki adalet bekleyişimizin de maksadı budur. İhraç edilmiş KHK’lıların suçsuzluğu ispatlananların yeniden işlerine dönmemeleri bile çok büyük bir yaradır. Bir sürü mahkeme edilmemiş masum insanlar,  bebekli anneler, hamile kadınlar, kalp hastaları, kanser hastaları… tutuksuz yargılanabilecek niceleri hâlâ cezaevlerinde. Aynı zulüm bizim de başımızda şu anda. Bütün bu olaylar, bütün bu sorunlar toplumda derin yaralar açıyor ve insanların geleceğe olan güveni, ülkesine, devletine olan güvenini sarsacak derecede.

Biz “Allah’ın adaletini beklemeye devam edeceğiz” diyerek sözlerinin tamamlayan Hocahanım, Furkan Gönüllülerinin süreçle ilgili duygularına tercüman oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here