8 şubat 2018 tarihi itibariyle tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, ‘terör örgütü propagandası yapma’ ve ‘suç örgütü kurma’ iddalarından yargılanmaktadır.

Ancak hakkındaki tüm suçlamalardan ilk celsede tahliye almış olmasına rağmen, saatler sonra (25 ocak 2019) siyaseten tekrar tutuklanmış ve 18 ayı bulan yargılanma süresi boyunca çeşitli  hukuksuzluklara maruz kalmıştır.

Ayrıca çeşitli bahaneler (!) öne sürülürek mahkemeleri sürekli uzak tarihlere ertelenmiş, tutukluluk zulmü devam ettirilmek istenmiştir.

Alpaslan Kuytul Hocaefendinin 18 ayı bulan bu yargılama süreci boyunca çıkmış olduğu tüm mahkemeleri ve tarihe geçecek savunma metinleri şu şekildedir:

Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Ocak operasyonu sonrası 10 gün gözaltında tutulduktan sonra ilk duruşmaya çıkartılmış, delilsiz, mesnedsiz iddialarla suçlanarak hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir. İşte Alparslan Kuytul Hocaefendinin merak edilen o savunma metni;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Merak Edilen Savunma Metni

8 Kasım 2018’de ‘terör örgütü propagandası’ yapma iddiasıyla yargılanmış ve mahkeme heyeti herhangi bir suça rastlamadığından dolayı tahliye kararı vermiştir. Mahkeme de yapmış olduğu savunma metninin özeti:

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 8 Kasım 2018 Tarihindeki Savunma Metni

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 45 kişinin yargılandığı’ suç örgütü kurma’ davasının ilk duruşması 22 ocak 2019 tarihinde gerçekleşti. 3 gün boyunca devam eden mahkemeden tahliye kararı alan Alparslan Kuytul Hocaefendi, serbest bırakıldıktan saatler sonra siyaseten tekrar tutuklandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 10 Mayıs 2019’da, tutuklu yargılandığı 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci defa gerçekleşen duruşmasındaki savunmasının özeti:

Alparslan Kuytul Hocaefendiden Tarihe Geçecek Savunma!

Alparslan Kuytul Hocaefendinin yargılanmış olduğu ‘terör’ mahkemesi, dördüncü kez ertelenmiştir.Alparslan Kuytul Hocaefendinin 4 Temmuz 2019 tarihli 11. ACM’de yapmış olduğu savunmasının özeti:

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 4 Temmuz Terör Mahkemesindeki Savunması

Alparslan Kuytul Hocaefendinin cezaevinden yapmış olduğu bir telefon konuşmasına istinaden telefon görüş hakkına süresiz kısıtlama kararı verildi. Alparslan Kuytul Hocaefendinin bu hukuksuzlukla ilgili yapmış olduğu savunmanın özeti:

Alparslan Kuytul Hocaefendiden Telefon Yasağı Hakkında Savunma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here