30 Ocak 2018’de Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye gerçekleştirilen operasyon hakkında medyaya servis edilen yanlış bilgiler ve medyada yer alan iftiralardan bazıları

Herkesin malumudur ki günümüzde medya sebebiyle birçok konu yanlış anlaşılacak duruma getiriliyor. Olmayan şeyler olmuş gibi gösteriliyor. Ayrıca gizlilik kararı olan bir dosyadan, nasıl oluyorsa bütün gazetelerin haberi oluyor. Bu yapılan haksızlığı sizinle paylaşmak istiyoruz.

İşte karalama kampanyası yapan gazetelerin yaptıkları iftira içerikli haberlerden bazıları:

1) “KAYIT DIŞI YARDIM TOPLANIYOR” İFTİRASI

27 Şubat tarihinde bir haber sitesinde:
“Furkan Vakfı’nda sahte makbuzlarla 3 milyonluk vurgun” şeklinde kolluk kuvvetlerinin soruşturma kapsamında yaptıkları aramanın içeriği ile ilgili bilgiler çarptırılarak ve iftira atılarak haber yapılmıştır. Furkan Vakfı’nın bugüne kadar gayri resmi veya kaçak hiçbir faaliyeti olmamıştır aksine yapılan faaliyetler mevzuata uygundur. Alınan yardımların hepsi için makbuz tutulmuş ve gerekli zamanlarda ilgili yerlere teslim edilmiştir. Medyada lanse edildiği gibi ne vakfın kasasında 3 milyon TL ne de kaçak bir para vardır.

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201802271032415892-furkan-vakfi-sahte-makbuz-para-yardimi

2) “VAKIFTA MAHZEN OLDUĞU VE GİZLİ GEÇİTLER OLDUĞU” İFTİRASI

31 Ocak 2018 tarihinde Takvim haber sitesinde yapılan bir haberde:
“Vakıf binasının bulunduğu mahzenden, gizli bir geçit, Kaçak yurda çekilen fiber ağ ile Furkan Vakfı’na ait sosyal medya ve internet hesaplarının yönetildiği iddia edilirken, örgütün Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır bağlantılarının da araştırıldığı öğrenildi…”denilmiştir.
“Mahzen” olarak adlandırılan yer 2014 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES desteği sağlanarak açılan bir etüt merkezidir. Burası Bakanlık tarafından belli aralıklarda teftiş edilmektedir. Hatta operasyondan 1 ay önce son teftiş yapılmış ve gelen yetkililer olumlu rapor tutmuşlardır. Ayrıca buranın girişinde etüt merkezi olduğuna dair tabela da asılıdır. Tüm bunlara rağmen algı operasyonu yapılarak devlet tarafından etüt merkezi olarak izin verilen yer medyada “mahzen” olarak gösterilmiş, 20 yılı aşkın süredir Merkezi Adana’da bulunan ve birçok şehir de şube ve temsilciliği bulunan, halkımızın teveccühünü kazanmış olan Furkan Vakfı’nın başka ülkelerle bağlantısının araştırıldığını yazacak kadar art niyetli ve çok seviyesizce haberler yapılmıştır.
Kaynak:https://www.takvim.com.tr/guncel/2018/01/31/furkan-vakfinin-yurdunda-erkek-cocuklarina-cinsel-istismar-skandali

3) “ÖZEL ŞİFRELİ ODALARDA PARA KASASI” İFTİRASI

31 Ocak 2018 tarihinde bir haber sitesinde “Özel şifrelerle girilen odaların birinde bulunan para kasasını açan polisler şaşkınlıklarını gizleyememişti. Kasadan 350 bin lira para çıkmıştı.”
Yapılan bu gibi haberlerle, Furkan Vakfı halkımızın gözünde küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bir vakfın kurulması için bile yeterli olmayan 350.000 ₺, sanki milyar dolarlar gibi gösterilmiştir. Ayrıca bu paranın da makbuzları bulunmasına rağmen medyaya bunlar yansıtılmamıştır. Birtakım bilgilerin sızdırılıp diğerlerinin gizlenmesi habercilik midir? Ayrıca Vakfa ait bu para vakıf yetkililerinin ne evinden ne de şahsi hesaplarından çıkmıştır. Vakfın bütçesine ait paraların vakfın kasasından çıkmasından daha doğal ne olabilir?

Kaynak: https://www.haberler.com/furkan-vakfi-binasinda-ozel-sifreli-oda-10513648-haberi)

4) “VAKIFTAN MALZEME KAÇIRILDI” İFTİRASI

7 Şubat 2018 tarihinde Sözcü haber sitesinde yapılan bir haberde:
“Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler yaptıkları aramada, otomobilin bagajında Furkan Vakfı’na ait, laptop, cep telefonu, bilgisayar kasası, 1000 dergi, 850 dergi eki, 18 el kitabı, 30 afiş, 38 CD ele geçirdi. Ekipler yaptığı araştırmada malzemelerin vakıf binalarından kaçırıldığını tespit etti. Otomobil sürücüsü Cemal K. gözaltına alındı. CD ve bilgisayarlar incelenmeye alındı.”

Bir arabada dergi çıkması suç mudur? Diyelim ki çok sayıda olduğu için şüphe uyandırdı, bunu sanki kaçırıyormuş gibi medyada lanse ettiler. Ayrıca yere serip fotoğrafını çekmek neyin nesi, sanki ağır silahlar ele geçirmiş gibi bir izlenim veriyor. Bu yapılan hem gazetecilik ahlakına hem adalet duygusuna sığmaz. Ayrıca Adana İl Emniyet Müdürlüğü dahi aramalarda alınan dergilerin Emniyet Müdürlüğüne getirilmesine tepki göstermiştir.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/durdurulan-otomobilde-furkan-vakfina-ait-dokumanlar-bulundu-2208135

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here