Hukuksuz uygulamalarla 103 gündür Bolu F Tipi cezaevinde tek başına kalan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul  hocahanım sosyal medya üzerinden bugün önemli mesajlar paylaştı.

103 gündür tek başına bırakılmak ve bir takım haklarının kısıtlanması suretiyle zulme maruz kalan Hocaefendi’nin binlerce seveni olduğuna dikkat çeken Hocahanım, herkesin sabırla zulmün bitmesini beklediğini ifade etti.

“Alparslan Kuytul Hocaefendi sahipsiz değildir. Onun yüzbinlerce seveni var. Videoları milyon tıklanıyor. Fikrine katılmayanlar bile dürüstlüğüne, şahsiyetine saygı duyuyor. İçten içe hayranlık besleyen niceleri var.. Herkes sabırla bu zulmün bitmesini bekliyor!”

Hocahanım, bir dizi hukuksuz uygulamadan bahsettiği tweetlerinde Hocaefendi’nin saçma sapan bahanelerle ‘terör örgütü üyesi’ muamelesi görmesine ve hukukun işlemediği bir ortamda yetkililerin hukuka güvenmeleri konusundaki tavsiyelerine veryansın etti.

Tecrit kaldırılmıyor!

Mektubu bizlere verilmiyor!

Avukat hakkı hala kısıtlı!

Savcılık itiraz ediyor!

Acaba kimin emri ile! Saçma sapan bir dosya ile “terör örgütü üyesi” muamelesi görüyor!

Sonra bazı yetkililer bize ülkedeki hukuka güvenmemizi öğütlüyor!!!”

Alparslan Kuytul Hocaefendi gibi toplumun benimsediği önemli bir şahsiyete yapılan hukuksuz uygulamalar aylardır sosyal medyada gündem teşkil ediyor. Talebeleri ve binlerce seveni zulmü duyurmaya devam ederken, Hocahanım son paylaştığı tweetlerinde ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi Türkiye’deki zulme uğrayanların sembol ismi oldu’ dedi.

Ayrıca Hocaefendi hakkında verilen tutukluluk kararının ve hapishanede yapılan muamelenin siyasi kararla olduğuna işaret eden Hocahanım “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin dosyası, siyasi hukuka(!) çarpıcı bir misal olarak Hukuk Fakültesi müfredatına girebilecek nitelikte..” dedi.

Ben şu anda Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Türkiye’deki zulme uğrayanların sembol ismi olduğunu görüyorum! Mücadelemiz onun şahsında; (fikrine bakmaksızın) hassaten cezaevlerinde zulme uğrayan tüm masum erkek, kadın, çocuk ve bebekler için! Bunu unutmayın!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin dosyası, siyasi hukuka(!) çarpıcı bir misal olarak Hukuk Fakültesi müfredatına girebilecek nitelikte.. Hukuk siyasi olurmuymuş diyeceksiniz! Öyle bir oluyormuş ki!

Alparslan Hocamın durumu iyi değil, ona bu zulmü yapanı Allah’a havale ediyorum dedim ama bu evde oturup sadece dua edeceğiz demek değil!

BİZİ YIPRATANI BİZ DE YIPRATMASINI BİLİRİZ.

ONLAR BİZE KULAK TIKIYOR OLABİLİRLER AMA İNSANLARIN GÖZÜ DE KULAĞI DA AÇIK!

— Semra Kuytul (@semrakuytul)

Semra Kuytul@semrakuytul

Alparslan Kuytul sahipsiz değildir. Onun yüzbinlerce seveni var. Videoları milyon tıklanıyor. Fikrine katılmayanlar bile dürüstlüğüne, şahsiyetine saygı duyuyor. İçten içe hayranlık besleyen niceleri var.. Herkes sabırla bu zulmün bitmesini bekliyor!

Semra Kuytul@semrakuytul

Tecrit kaldırılmıyor!

Mektubu bizlere verilmiyor!

Avukat hakkı hala kısıtlı! Savcılık itiraz ediyor! Acaba kimin emri ile!

Saçma sapan bir dosya ile “terör örgütü üyesi” muamelesi görüyor!

Sonra bazı yetkililer bize ülkedeki hukuka güvenmemizi öğütlüyor!!!

 

Semra Kuytul@semrakuytul

Ben şu anda Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Türkiye’deki zulme uğrayanların sembol ismi olduğunu görüyorum!
Mücadelemiz onun şahsında; (fikrine bakmaksızın) hassaten cezaevlerinde zulme uğrayan tüm masum erkek, kadın, çocuk ve bebekler için! Bunu unutmayın!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin dosyası, siyasi hukuka(!) çarpıcı bir misal olarak Hukuk Fakültesi müfredatına girebilecek nitelikte..
Hukuk siyasi olurmuymuş diyeceksiniz! Öyle bir oluyormuş ki!

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here