Furkan Vakfı’nın kurucu lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin çözüm süreciyle ilgili son yaptığı açıklama, sosyal medyada yankı bulmaya devam ediyor.. Silahların susması için Allah’ın ve Rasulü’nün hakemliğine başvurulması gerektiğini belirten Hocaefendi, çözümün ancak İslam’la olabileceğini belirtti.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi, her Cuma akşamı yaptığı Tefsir derslerinde, gündeme dair gelen sorulara verdiği cevaplar sosyal medyada yankı bulmaya devam ediyor. Çözüm süreci ile alakalı 28 Ağustos 2015 tarihinde yayınlanan  “Son 1 ayda yaşanan çatışmalarda birçok insan hayatını kaybetti. Silahların susması ne ile mümkündür?” sorusuna getirdiği yanıt Twitter’da binlerce kişinin katılımı ile “#SilahlarınSusmasıİçin” etiketi ile Türkiye gündeminde yerini aldı.

Kullanıcıların özellikle, “Çözüm sürecinin ve yaşanan olayların kalıcı olarak çözülmesi için, tarafların Kur’an-ı Kerim merkezli çözümler üretmesi gerektiği, tartışma konusu olan meselelerde Allah (azze ve celle)’nin hakem kılınması gerektiği ve özellikle akan kanın bir an önce durdurulması”  gibi konular üzerinde durması gündemin seyrini şekillendirdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi de resmi Twitter hesabından bizzat attığı tweetler ile gündeme ilişkin mesajlar verdi.

İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin attığı tweetler:

” Allah’ın selamı tüm kardeşlerimizin üzerine olsun. #SilahlarınSusmasıİçin ”

” İslam 120 sene birbiriyle savaşmış olan Evs ve Hazrec kabilelerini nasıl kardeş yaptıysa bugün de bunu başarabilir. #SilahlarınSusmasıİçin”

“Ben, çözüm süreci başlatıldığından itibaren, tüm eksiklerine rağmen kardeşliğin gerçekleşmesi için desteklemiştim. #SilahlarınSusmasıİçin ”

“..+Gençlerinin yanlış ideolojilere sürüklenmemesi,kardeş kanının akmaması, konuşulabilecek bir ortamın oluşması için. #SilahlarınSusmasıİçin ”

” Müslüman bir toplum olarak bütün meselelerimizde Kur’an ve Hadislere başvurmayı artık öğrenmeliyiz. #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Beşerî ideolojilere göre oluşturulan medeniyetlerin meydana getirdiği sorunlar yine başka bir ideolojiyle çözülemez. #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Vahiy sadece ibadet ve ahlakı öğretmek için değil siyasi ve toplumsal tüm sorunların çözümü için gönderilmiştir. #SilahlarınSusmasıİçin ”

” Bu kadar kanın aktığı bir ülkede gündemle ilgilenmeyenler ya korkaktırlar ya da dertsiz! #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Gündeme dair söyleyeceği olmayanlar ülkenin istikametine yön veremezler. #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Siyasi konuları sadece gazetecilere ve siyasilere bırakan Müslümanlar farkında olmadan laikliği özümsemişler demektir. #SilahlarınSusmasıİçin”

“..+ Çünkü laiklik dini gündelik hayattan ve devlet idaresinden uzak tutmak değil midir? #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Tüm katılımcı kardeşlerime teşekkür ediyor ve Kur’an’ın hakemliğini toplumun gündeminde tutmaya davet ediyorum. #SilahlarınSusmasıİçin ”

“Kur’ani çözüm isteyenlerin çoğalması ve akan kanın bir an evvel durması temennisiyle herkese hayırlı geceler… #SilahlarınSusmasıİçin ”

EN POPÜLER HESAP

Hocaefendi, twitter analiz sitelerindeki verilere göre en popüler hesap oldu. Starmetre.com adlı twitter analiz sitesinde yer alan popüleritede Hocaefendi’nin resmi twitter hesabı en popüler hesap olarak listelendi:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here