Alparslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Bir yıllık tutukluluğun ardından hakkında iddia edilen tüm suçlamalardan tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendininduruşma savcısının itirazı üzerine saatler içerisinde tekrar cezaevine gönderilmesi ise ülke genelinde sert tepkilere neden olmuştu.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Ailesiyle Yaptığı Telefon Görüşmelerine Süresiz Yasak !

Bilindiği üzere Alparslan Kuytul Hocaefendinin ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri, Kasım 2018 tarihinden itibaren Semra Kuytul Hocahanım tarafından sosyal medyada kamuoyuyla paylaşılmaktaydı.

Binlerce seveninin heyecanla beklediği Alparsan Kuytul Hocaefendinin telefon görüşmelerine, geçtiğimiz cuma (31.06.19), “dışarıya talimat verdiği” gerekçesiyle süresiz kısıtlama getirildi.
Alınan  hukuksuz ve adaletsiz karar, vicdan sahibi herkesin tepki göstermesine sebep oldu. Sosyal medya üzerinden gösterilen haklı tepkiler ülkemizde çifte standart uygulamasının bir kez daha altını çizdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Mahkemeleri Ne Zaman?

Alparslan Kuytul Hocaefendinin, tutuklu yargılandığı “terör örgütü propagandası” ve “suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından ilk duruşmada tahliye edilmiş ve her iki mahkeme ileri bir tarihe ertelenmişti.

8 Kasım 2018’de Adana 11.ACM’de görülen terör mahkemesi, Alparslan Kuytul Hocaefendinin tahliye edilmesine karar vermiş ve duruşmayı dosyayı incelemek adına 10 Ocak 2019 tarihine ertelemişti.

10 Ocak 2019 da ikinci duruşması görülen terör mahkemesi ise SEGBİS bağlantısının kurulamaması ve savcının ek süre talebi sonrası 4 Nisan 2019 tarihine ertelemişti.

İki kez ertelenen mahkemenin 3. duruşması Adana Bölge adliyesinde 11. ACM’de 04.04.2019 tarihinde görüldü. Mahkeme 04.06.2019 tarihine ertelendi.

İlk duruşması 22 Ocak’ta Adana 4.ACM’de görülen ‘suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ mahkemesi ise seri şekilde devam üç günlük duruşma sürecinin ardından tutuklu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz hakkında tahliye kararı vermiş ve mahkeme 10 Mayıs 2019 tarihine ertelemişti.
10 Mayıs 2019 tarihinde görülen mahkemede ise tutukluluğunun devamına karar verildi ve mahkeme tarihi, 22.07.2019 tarihine ertelendi.

5. ACM’nin Süratli Tutukluk Kararı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına duruşma savcısının, tahliye kararına ilişkin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine itirazı üzerine, mahkeme, saatler içerisinde tahliye kararını bozarak tekrar tutuklama kararı verdi. 3 gün süren mahkeme sonrasında verilen tahliye kararının saatler içerisinde bozulması ise büyük bir hukuksuzluk olarak görülürken “yargı talimatla mı işliyor?” yorumlarına sebep oldu.

Hukuki Tüm Yollar Kapatılmış Oldu

Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatı Adem Tural, bu haksız karar sonrası 19 Şubat’ta tahliye talebiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe vermişti.

Ancak 24 Ocak’ta tahliye kararı veren 4. ACM’nin, dosyada hiçbir değişiklik olmamasına rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve Ali Alagöz’ün tutukluluğunun devamına karar vererek tahliye talebini reddetmesi ise hukuki tüm yolların kapatıldığını gösterdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ ün önce tahliye edildiği daha sonra aynı gün içerisinde tekrar tutuklandığı dosyanın mahkemesi ise Adana Merkez Adliyesinde 22 Ağustos günü görülecek.

3 Mahkemeden Beraat Etti

Alparslan Kuytul Hocaefendi büyük bir hukuk garabeti sonucu cezaevinde tutulmaya devam ederken hakkında açılan mahkemelerin 3’ünden de beraat etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 21 Mayıs 2018 tarihinde “Halkı Kin Ve Düşmanlığa  Tahrik Etme” iddialarından beraat etti. Ardından , 02 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesinde “Başbakana Hakaret”suçlamasından beraat etti. Ve yine 10 Ocak’ta Adana’da görülen “Kalemi kırılmıştır” meselesinde dolayı açılan  “Cumhurbaşkanına Hakaret” davasından da beraat etti.

“Siyaset değil Adalet” Çağrısı

Alparslan Kuytul Hocaefendinin suçsuzluğunu her daim dile getiren ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen binlerce seveni, ülkemizde yargı sürecinin bağımsız işlemesini ve adaletin tecelli etmesiyle birlikte her iki mahkemeden detahliye ve beraat kararının çıkmasını bekliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here