Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinin Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 10 Mayıs’ta verdiği siyasi kararın ardından bir üst mahkemeye yapılan itiraz yine büyük bir hukuksuzlukla reddedildi ve tutukluluk zulmüne devam kararı verildi.

Haklı Talep Yine Reddedildi

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Mayıs’ta görülen “suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık” davasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, matbu gerekçelerle Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Ali Alagöz kardeşimizin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine ertelemişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatı Adem Tural 10 Haziran 2019 tarihinde bir kez daha haksız tutukluluk kararına itiraz etmişti. Aynı zamanda 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin savcısı da Alparslan Kuytul Hocaefendinin tahliyesini talep ettiği halde mahkeme heyeti bugün bu talebi reddetti.

Yargı Bağımsızlığı Ciddi Sarsıldı

24 Ocak’ta bu dosya hakkında tahliye kararı veren 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 10 Mayıs’ta görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemesi, davanın siyasi ilerlediğini bir kez daha tekrar ortaya çıkarmış ve yargı bağımsızlığına dair güveni sarsmıştı.

İtiraz yapmanın Hiçbir Manası Kalmadı”

Av. Adem Tural mahkemenin 10 Mayıs’taki kararının ardından yaptığı açıklamada; “ Biz gerekli itirazları yapacağız. Ama yargılama öyle bir hale geldi ki itiraz yapmanın da hiçbir manası kalmadı. Biz mesleğimizin bir gereği olarak usulünü yerine getirip itirazımızı veriyoruz ancak 5. Ağır ceza mahkemesi matbu gerekçelerle bu itirazı yine reddedecek. Biz bunu şuan biliyoruz. Bu yargılamanın makamları da bunu biliyor. Daha dosya önlerine gelmeden bu kararı reddedeceklerini hepsi biliyorlar” diyerek yargılamanın hukuki olmaktan çıktığını vurgulamıştı.

İşte o karar;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here